Fractievoorzitters 2de Kamer ontvangen persoonlijke videotweet

25/10/2010 14:20

Oxfam Novib

Koude sanering door razendsnelle korting op hulp.

25 oktober 2010, Den Haag. Aan de vooravond van het debat over de Regeringsverklaring van het nieuwe kabinet Rutte-Verhagen ontvangen Tweede Kamer-fractievoorzitters op 25 oktober via Twitter een persoonlijke video-oproep van Oxfam Novib. Oxfam Novib ambassadeur Dolf Jansen, algemeen directeur Farah Karimi en directeur campagnes Tom van der Lee roepen fractievoorzitters op 'kamerheld' te worden, door te voorkomen dat de forse bezuiniging van bijna 900 miljoen Euro al in 2 jaar doorgevoerd wordt.

Via Twitter ontvangen de fractievoorzitters op 25 oktober, aan de vooravond van het Kamerdebat over de Regeringsverklaring, een persoonlijke videoboodschap. De oproep om ' kamerheld ' te worden wordt kracht bijgezet door het portret van de fractievoorzitters op ludieke wijze toe te voegen aan een aantal personen die zeer belangrijk zijn geweest voor de allerarmsten; 'wereldhelden' zoals Desmond Tutu en Nelson Mandela. De videoboodschappen zullen vanaf het begin van de middag geplaatst worden op Youtube en ook via Facebook verder verspreid worden.

Oxfam Novib vindt dat het nieuwe kabinet de geplande bezuiniging op ontwikkelings-samenwerking onverantwoord snel invoert. De totale bezuiniging van bijna 900 miljoen euro dient al binnen twee jaar gerealiseerd te zijn. Komend jaar (2011) moet er al 500 miljoen euro geschrapt worden; dwars door bestaande programma's en verplichtingen heen.

Farah Karimi, algemeen directeur Oxfam Novib "De economische crisis confronteert Nederland met een enorme uitdaging. Dat leidt tot pijnlijke keuzes, waarbij het belangrijk is dat het kabinet de zwaksten in Nederland ontziet. Maar laten we dan ook niet de fout maken om de crisis af te wentelen op de aller armsten in de wereld. Zij werden immers al zwaar getroffen door de financiële crisis. Eerst omdat de economische groei in hun eigen land teniet werd gedaan en in het jaar daarna, doordat Nederland 600 miljoen Euro minder te besteden had aan hulp. Laat de armsten niet voor de derde keer de dupe worden."

De verschillende video-oproepen worden via Twitter zo wijd mogelijk verspreid onder politici. De politici worden persoonlijk aangesproken. Ook het publiek kan de video-oproepen bekijken en verspreiden via zijn/haar eigen sociale netwerk.





http://www.youtube.com/oxfamnovib.nl