RTL Group

'Ushi' start met kijkcijferrecord, ook 'IHVH' piekt

RTL 4 had gisteren een hele mooie avond. De nieuwe reeks met Ushi, 'Ushi & Loesie', ging van start met ruim 2,7 miljoen kijkers. Dat is een nieuw record voor het programma van Wendy van Dijk. In de vorige reeks werd een piek bereikt van 2,4 miljoen kijkers (24 oktober 2009). Het zenderaandeel in de doelgroep van de familiezender, Boodschappers 20 - 49 jaar, kwam voor dit programma uit op 46,0 procent. Ook 'Ik Hou Van Holland' scoorde met ruim 2,6 miljoen kijkers beter dan ooit. De twee RTL 4-programma's staan daarmee op nummer 1 en 2 van de kijkcijfer top 10.

Erland Galjaard, programmadirecteur RTL 4: "We kunnen met veel trots terugkijken op dit weekend. Op vrijdag gaat 'The voice of Holland' met 'The Battle' een nieuwe fase in met 2,7 miljoen kijkers terwijl 'Van Der Vorst Ziet Sterren' een nieuw record vestigt met 1,8 miljoen kijkers. 'De TV Kantine' wint publieksprijs De Gouden Televizier-Ring en op zaterdag breken we opnieuw kijkcijferrecords met 'Ushi' en 'Ik Hou Van Holland'. Het is een bijzonder mooi weekend maar vooral ook een beloning voor het uitzonderlijke talent van deze programmamakers en presentatoren."

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel: 035 6718879 of email jaap.paulsen@rtl.nl.