Uitgeverij Bert Bakker

Broeke en Wind vanavond in Shownieuws en de Madiwodovrijdagshow

Mirjam van den Broeke & Femmetje de Wind - Wat wil de man? Dating- & relatiehandboek voor de vrouw Vanavond zijn Mirjam van den Broeke en Femmetje de Wind te zien in Shownieuws én de Madiwodovrijdagshow. Ook morgen zijn ze in Shownieuws te zien. Dit allemaal naar aanleiding van hun Dating- en relatiehandboek voor de vrouw, Wat wil de man?. Dit boek hebben ze opgedragen aan Bram Moszkowicz, van wie ze allebei een ex zijn.

Freud vroeg zich een eeuw geleden af: `Was will das Weib?' Mirjam van den Broeke en Femmetje de Wind vonden het hoog tijd voor de vraag: `Was will der Mann?'

In Wat wil de man? gaan ze op zoek naar antwoorden op vragen als: Hoe vind je een leuke man? Hoe herken je de ware? Wat moet je aan op je eerste date en wat mag er uit op die eerste date? Voor welk soort mannen is het oppassen geblazen? Wat vindt een man lekker in bed? Hoe begrijp je wat er in zijn hoofd omgaat? En hoe accepteer je dat hij geen prins is en zich evenmin per wit paard verplaatst?

Wat wil de man? is een even hilarisch als onmisbaar standaardwerk, dat thuishoort in de bibliotheek van iedere moderne vrouw die ondanks alle verwarring nog steeds dol is op de andere sekse.

Mirjam van den Broeke (1977) is redacteur bij Quote. Jort Kelder haalde haar in 2004 binnen als de nieuwe redactieprinses van het bijtertje onder de zakenbladen. Ze schrijft er onder meer columns over het wonderlijke fenomeen man. Mirjam valt op mannen met o-benen en ook tegen de eerste grijze haren heeft ze allerminst bezwaar. Ze verkeerde met een kunstenaar, een musicus, een vaderfiguur, een dandy, een vastgoedmagnaat, een advocaat en een arts. Momenteel heeft ze geen relatie en dat ligt natuurlijk niet aan haar.

Femmetje de Wind (1973) is freelancejournalist. In 2003 bedacht ze het tijdschrift Jackie, waarvan ze zes jaar lang hoofdredacteur was. Eerder schreef ze voor Quote en Esquire. Voor dagblad De Pers schrijft ze wekelijks een column. Femmetje deed jarenlang onderzoek naar het mogelijke bestaan van Mister Perfect. Ze onderhield liefdesrelaties met een schrijver, een directeur, een piloot, een prins, een advocaat, een voetballer, een makelaar en een theaterregisseur. Een keer was ze verloofd met een kunsthandelaar, maar op het laatste moment bedacht ze zich. Nu woont ze samen met dokter Mark, die haar binnenkort ten huwelijk gaat vragen (hoopt ze).