UPC N.V.

Regionale omroepen verhuizen digitaal bij UPC naar kanaal 30

Amsterdam, 25 oktober 2010 - Vanaf de eerste week van januari 2011 geeft UPC in haar digitale zenderaanbod de regionale omroepen. Omroep Brabant TV, Omroep Flevoland, Omrop Fryslân, Omroep Gelderland, RTV Noord-Holland, RTV Rijnmond, L1 en RTV Utrecht in hun eigen regio door op kanaal 30. Tot die tijd zijn de zenders in hun eigen regio zowel rond positie 700 als op kanaal 30 te zien. In januari vervalt de oude zenderpositie. In de aankomende maanden informeren UPC en de regionale omroepen de kijkers over deze aanpassing.

UPC geeft alle regionale zenders uit haar verzorgingsgebied aan al haar digitale televisieklanten door. Klanten van UPC met een digitaal televisieabonnement hadden de wens om hun eigen regionale omroep eenvoudiger te vinden in aanbod van UPC dat uit meer dan 150 digitale televisiezenders bestaat. Aan deze wens komt UPC nu tegemoet. Hoewel de regionale zenders in het eigen verzorgingsgebied verhuizen naar positie 30, behouden zij de 700-positie in de overige regio's.

"Deze ontwikkeling biedt de omroepen een verbetering ten opzichte van de analoge doorgifte, waar zij afhankelijk zijn van de kanaalinstelling van de kijker,",aldus UPC. UPC en de regionale omroepen gaan in de aankomende weken de kijkers intensief informeren over deze wijziging. Hiervoor zullen UPC en de omroepen ondermeer hun websites, nieuwsbrieven, of advertenties gebruiken.

Lokale omroepen
Ook lokale omroepen worden in hun gemeente makkelijker vindbaar. UPC geeft deze omroepen in hun regio door vanaf kanaal 31. Sommige gemeenten kennen meerdere lokale publieke of commerciële omroepen. Die omroepen worden vanaf positie 32 toegevoegd.

UPC is klaar voor opname van de lokale publieke omroepen in haar digitale aanbod. In Amsterdam, Rotterdam, Haarlem, Nijmegen en Landsmeer worden de lokale publieke oproepen al digitaal doorgegeven. UPC maakt op dit moment afspraken voor digitale doorgifte met diverse andere geïnteresseerde lokale publieke omroepen.

Over UPC Nederland
UPC Nederland is in Nederland toonaangevend op het gebied van televisie, breedbandinternet en digitale telefoniediensten. UPC biedt in Nederland 1.931.000 klanten toegang tot de wereld van televisie. Hiervan hebben 828.000 abonnees voor digitale televisie gekozen. UPC heeft in Nederland 795.000 breedbandinternet abonnees en bedient 679.000 digitale telefonie abonnees (cijfers per 30 juni 2010). Het bedrijf wordt gedreven door de visie dat iedereen, onafhankelijk van aanwezige kennis of vaardigheden, toegang heeft tot de verrassende, maar complexe digitale wereld. UPC Nederland is een dochteronderneming van de internationale kabel- en mediagroep Liberty Global, Inc.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: UPC Nederland
Ronald Sutmuller
Media Relations Manager
T: 020 775 57 31
E: mediarelations@upc.nl
W: www.upc.nl