Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 25-10-2010

Hennepkwekerij in kas aangetroffen na brand

ETTEN-LEUR: De hulpdiensten kregen zondag om 18.20 uur melding van brand in een kas aan de Heigatstraat. Bij aankomst van de brandweer en politie stond een gedeelte van de kas in brand en vertelde de eigenaar dat hij eerder een stroomstoring in de kas had gehad. Hij had de storing verholpen en er leek niets aan de hand. Bij thuiskomst zag de man dat er brand was ontstaan in de kas, waar waterbassins in aanbouw waren. Op de vraag of de man een hennepkwekerij had ingericht in de kas antwoordde hij ontkennend. Enexis constateerde dat de kas een
zelfstandige stroomvoorziening had.
De brandweer constateerde dat er in een van de waterbassins een hennepkwekerij was ingericht. De 42-jarige eigenaar van het pand is aangehouden. De man werd in juli ook al gehoord in verband met een hennepkwekerij in de kas. Toen werd er een grote hennepstekkerij in de kas aangetroffen. Hierbij werden toen vier Bulgaarse mensen uit Den Haag aangehouden als verdachte. Ook toen verklaarde de eigenaar niets met de hennep te maken te hebben.

Ongewenst vreemdeling aangehouden

BREDA: De politie hield zondagochtend om 06.45 uur een ongewenst vreemdeling aan de op Slingerweg. De 34-jarige man lag met nog vier daklozen te slapen onder het afdak van een bedrijfspand. De man bleek te boek te staan als ongewenst vreemdeling. Hij is in verzekering gesteld en overgedragen een de vreemdelingenpolitie.

Sigaretten weg bij inbraak in benzinestation

WERNHOUT: De politie kreeg maandag om 01.30 uur melding van een inbraak in een benzinestation aan de Wernhoutseweg. Tussen 18.00 uur en 21.30 uur vernielden onbekende de toegangsdeur van het winkeltje en namen een onbekende hoeveelheid rookwaar weg. De alarmcentrale gaf de melding aan de politiemeldkamer door. Agenten zochten onder andere met een diensthond naar de daders, maar deze waren reeds gevlucht. Van de gedupeerden is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 25-10-2010 14:45 | © Regio Midden en West Brabant |