Gemeente Helmond


Helmondse Toppers checken fietsverlichting

Om aandacht te vragen voor goede fietsverlichting, gaan drie Helmondse Toppers op verschillende plekken in Helmond de fietsverlichting controleren.

Komend weekend gaat de wintertijd weer in. Daarmee breekt de periode aan dat het heel belangrijk is dat fietsers zich met deugdelijke fietsverlichting de weg op begeven. Om hier aandacht voor te vragen, heeft het Platform Verkeersveiligheid Helmond speciaal drie Helmondse Toppers ingeschakeld, die op verschillende plekken in Helmond de fietsverlichting gaan controleren.

Licht aan

Het doel van de controleacties is: Licht aan, oftewel Lets Shine, het nummer van de Toppers. Daarom worden bij deze acties de Helmondse Toppers ingezet. Het doel van de controleacties is ervoor te zorgen dat fietsers goede verlichting voeren.

Publieksvriendelijk

Het gaat bij het controleren van de fietsverlichting om publieksvriendelijke acties. Fietsers zonder (goede) verlichting worden niet bekeurd, maar krijgen een waarschuwing. Op fietsen zonder verlichting worden door de Helmondse Toppers gratis nieuwe fietslampjes gemonteerd.

Vijf locaties

Er worden controleacties gehouden op de volgende locaties en tijdstippen:

* Zaterdag 30 op zondag 31 oktober van 22.00 tot 2.00 uur: Havenplein
* Vrijdag 5 november van 17.00 tot 21.00 uur: NS-station Helmond
* Dinsdag 9 november van 16.30 tot 20.00 uur: Elkerliek ziekenhuis
* Vrijdag 12 november van 17.00 tot 21.00 uur: NS-station Brouwhuis
* Vrijdag 19 november van 18.00 tot 21.00 uur: fietsenstalling Speelhuisplein

Twee acties op scholen

Naast deze vijf algemene controleacties, wordt ook op de Wilhelminaschool (woensdag 3 november 9.00 tot 12.00 uur) en op het Dr. Knippenbergcollege (donderdag 18 november 12.30 tot 17.00 uur) aandacht gevraagd voor goede fietsverlichting. Scholieren. Bij de controleactie bij het Elkerliek ziekenhuis krijgen de Helmondse Toppers medewerking van het ziekenhuis zelf.

* Lees meer over de Helmondse Toppers