UMC St Radboud


Dr. Harry Suryapranata benoemd tot hoogleraar Interventiecardiologie 25-10-2010

Dr. H. (Harry) Suryapranata is met ingang van 1 september 2010 benoemd tot hoogleraar aan het UMC St Radboud met als leeropdracht Interventiecardiologie. De heer Suryapranata was tot zijn benoeming in Nijmegen werkzaam als cardioloog en directeur klinisch onderzoek van de afdeling Cardiologie van de Isala Klinieken in Zwolle

Harry Suryapranata voltooide in 1977 aan de Katholieke Universiteit Leuven de opleiding tot arts. In datzelfde jaar behaalde hij het certificaat Tropische Ziekten aan het Tropisch Instituut te Antwerpen. Van 1977 tot 1982 volgde hij de opleiding Interne Geneeskunde te Brugge, met aansluitend een drie jaar durende specialisatie cardiologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

In 1986 werd de heer Suryapranata geregistreerd als cardioloog. Twee jaar later promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op onderzoek naar mechanische reperfusie therapie bij patienten met acuut coronair syndroom (PTCA in Acute Coronary Syndromes). Van 1988 - 1991 was Suryapranata klinisch hoofd van de afdeling Hartkatheterisatie van het Thoraxcentrum UMC Rotterdam. Van oktober 1991 tot zijn benoeming was hij verbonden aan de Isala Klinieken Zwolle.

Dr. Suryapranata is onder meer oprichter en directeur van Diagram (research organisatie van de afdeling cardiologie Zwolle) en van het Cardiovasculair Centrum van het Cinere Hospital in Jakarta, Indonesie. In 2006 ontving hij namens de Zwolse cardiologen de prestigieuze Andreas Gruntzig Award van de European Society of Cardiology. Een internationale erkenning voor het werk van Suryapranata en de groep cardiologie in Zwolle.