Gemeente Den Haag

Stem nu op één van de genomineerden voor de Haagse Hulde 2010

Gepubliceerd: 25 oktober 2010 Laatste wijziging: 25 oktober 2010

De gemeente Den Haag en HOF, Promotie Haags Vrijwilligerswerk zijn begonnen aan de zoektocht naar de winnaar van de Haagse Hulde 2010. De Haagse Hulde is dé jaarlijkse prijs voor vernieuwend vrijwilligersbeleid.

Alle organisaties die werken met vrijwilligers konden zich aanmelden om mee te dingen naar de hoofdprijs of één van de waarderingsprijzen. Dit is massaal gebeurd. Dit jaar is de jury op zoek naar de organisatie die in 2010 het beste de talenten van de Hagenaar wist te ontwikkelen en verbinden met de eigen organisatie.

Stemmen!

Nieuw is dat u dit jaar mee kunt bepalen wie de winnaar wordt. Door uw stem uit te brengen op 2 genomineerden op www.hofnet.nl/haagsehulde bepaalt u welke organisaties worden voorgelegd aan de deskundige jury. Stemmen kan nog tot 1 november.

Prijsuitreiking

De feestelijke uitreiking van de Haagse Hulde is dit jaar tijdens de Nationale Vrijwilligersdag op 7 december. Wethouder Karsten Klein van Jeugd, Welzijn en Sport reikt de prijs dan uit in het Atrium van het stadhuis. De hoofdprijswinnaar ontvangt het beeldje `De Gulden Ooievaar' en een geldbedrag van EUR 2.500. Daarnaast zijn er 3 waarderingsprijzen van elk EUR 1.500.
Beeldje 'De Gulden Ooievaar'

Winnaar 2009

In 2009 was zorgzaam vrijwilligerswerk het thema voor de Haagse Hulde. De gelukkige winnaar was sportvereniging de Kameleon, die door de gemeente Den Haag beloond werd met de hoofdprijs.

Uit het juryrapport: `Kameleon is een organisatie die volledig drijft op vrijwillige inzet van circa honderd mensen. Kameleon krijgt de Haagse Hulde omdat ze een speciaal zwemuur organiseren voor niet-westerse vrouwen met een lichamelijke beperking. Deze vrouwen, de meeste met reumatische klachten, komen bij Kameleon vaak voor het eerst in het zwembad, kunnen niet zwemmen en zijn bang voor water. Om deze groep goed te kunnen begeleiden, heeft Kameleon vrouwelijke vrijwilligers van niet-westerse achtergrond geworven voor het lesgeven aan deze groep. Kameleon schoolt deze groep vrijwilligsters zelf, zodat ze de zwemlessen kunnen verzorgen.'