Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 25 oktober

Alkmaar, 25-10-2010 o 15.45 uur

Poging tot straatroof

Zwaagdijk, zondag 24 oktober 2010.

Rond 22.45 uur heeft een onbekend gebleven man op het Zijdwerk gepoogd een portemonnee afhandig te maken van een 18-jarige jongen uit Wervershoof.

Het slachtoffer fietste op de Zwaagdijk en wilde linksaf slaan het Zijdwerk op in de richting van Wervershoof. In de bocht stond de verdachte. Hij hield de fietser tegen en eiste zijn portemonnee. Er ontstond een schermutseling waarbij de belager op de grond viel. De jongen zag kans om hierna hard naar huis te rijden, zonder dat hij zijn portemonnee had afgegeven.

De verdachte fietste weg in de richting van Zwaagdijk danwel Hoogkarspel. Het ging om een gezette blanke man met een leeftijd van ongeveer 18 tot 22 jaar oud. Hij droeg een lange zwarte jas tot over zijn knieën. Op de jas zat een capuchon met bontkraag. Kent u degene die aan dit signalement voldoet of bent u op een andere manier getuige geweest van dit incident, bel dan met de politie in Stedebroec via 0900-8844.

Beroofd van Blackberry (tevens homepagebericht)

Hoorn, zondag 24 oktober 2010.

Een 17-jarige jongen uit Hoorn is zondagavond rond 21.00 uur beroofd van zijn Blackberry. Hij was samen met een vriend naar de videotheek in de Huesmolen. Toen zij samen naar binnen liepen zagen zij twee jongens bij een brommer staan. Eén van de jongens wilde weten van de 17-jarige jongen hoe laat het was. De jongen pakte hiervoor zijn Blackberry en gaf de jongen de tijd door.

Toen de 17-jarige Hoornaar weer uit de videotheek liep met zijn vriend werd hij geroepen door de twee jongens. Zij liepen naar hen toe. Eén van de verdachten deed zijn trui omhoog en liet het handvat van een vuurwapen zien. De Hoornaar moest zijn Blackberry afgeven. De twee verdachten liepen hierna richting de videotheek en stapten daarna op de bromfiets.

Getuigenoproep

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Huesmolen zondagavond iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Een slok teveel

Den Helder, maandag 25 oktober 2010.

Rond 00.45 uur hield de politie bij een routinecontrole op de Sumatrastraat een 34-jarige automobilist uit Den Helder aan. Hij bleek iets te diep in het glaasje gekeken te hebben en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Daar blies de man 275 ug/l (tot 220 toegestaan). De man kreeg een tijdelijk rijverbod en een proces-verbaal.

Een nipje teveel

Winkel, maandag 25 oktober 2010.

Beginnend bestuurders, automobilisten die nog geen vijf jaar hun rijbewijs hebben, mogen nauwelijks alcoholhoudende drank drinken voordat ze achter het stuur stappen. Eén glas kan al strafbaar zijn. Vannacht rond 00.35 uur werd op de Bosstraat een 26-jarige beginnende automobilist uit Schagen hierop betrapt. Hij blies aan het bureau 100 ug/l (tot 90 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal. .

Aanhouding na huiselijk geweld

Hoorn, zondag 24 oktober 2010.

In de ochtend heeft de politie een 35-jarige man uit Hoorn in zijn woning aangehouden. Hij had, gedurende de nacht, zijn vrouwelijke partner mishandeld. De vrouw kreeg diverse klappen en zag s morgens kans het huis uit te sluipen en de politie te bellen. De man is in verzekering gesteld in verband met een nader onderzoek en krijgt voor 10 dagen een huisverbod.

Boze buurman aangehouden

Akersloot, maandag 25 oktober 2010.

Gisteravond rond 18.30 uur is op de Mozartlaan een 53-jarige man uit Akersloot aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling.. Hij had tijdens een ruzie met een benedenbuurman die geluidsoverlast zou veroorzaken een plantenbak opgetild en deze was naar beneden gevallen, vlak voor de voeten van het slachtoffer. De verdachte werd zondagavond in verzekering gesteld. Vanmorgen werd hij na verhoor met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Auto in de sloot

t Veld, zondag 24 oktober 2010.

Rond 23.20 uur verloor een 19-jarige man uit Winkel op de Hartweg de macht over het stuur van zijn auto. De weg was wat glad tussen de Oostenweg en de Westerweg. De auto kwam op zijn kop in de sloot terecht maar de bestuurder zag kans om er vrijwel ongedeerd uit te komen. Hij was wel onderkoeld. Hij is voor controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.