Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut

Kenniscentrum in nieuw jasje
25 oktober 2010 - Het KNMI-Kenniscentrum op internet heeft een nieuw opzet gekregen. Zo is er nu een alfabetische Kenniscentrum-index waarin de wetenschappelijke artikelen en publicaties van het KNMI over weer, klimaat en seismologie gemakkelijk zijn te vinden. Kenniscentrum, de wetenschapsbijlage van het KNMI op internet met van achtergronden bij het nieuws
Kenniscentrum, de wetenschapsbijlage van het KNMI op internet met van achtergronden bij het nieuws
Bovendien is het archief ingedeeld in meer rubrieken zodat de verschillende onderwerpen beter zijn te vinden. Ook de zoekfunctie biedt de mogelijkheid om snel bij het gewenste artikel te komen.

Het Kenniscentrum is de wetenschapsbijlage van het KNMI op internet met van achtergronden bij het nieuws. De meest actuele onderwerpen sluiten zoveel mogelijk aan bij de actualiteit.

Het bevat een schat aan wetenschappelijke artikelen over weerkundige onderwerpen, zoals de voorspelbaarheid van het weer en gevaarlijk weer, klimaat en klimaatverandering in Nederland en wereldwijd, de zeespiegelstijging, ijs, orkanen, watersnood, broeikasgassen en luchtwaliteit, seismologie en vulkanen en de geschiedenis.

De voorpagina van het Kenniscentrum toont de verschillende publicaties per rubriek in volgorde van actualieit. De belangrijkste klimaatonderwerpen zijn in dossiers ondergebracht. 'De afgelopen maanden zijn verschillende artikelen aan het Kenniscentrum toegevoegd.

De publicaties zijn bij uitstek geschikt voor educative doeleinden, zoals het maken van scripties.

Het KNMI-Kenniscentrum is te vinden onder:
http://www.knmi.nl/cms/kenniscentrum/

Eerste uitgave: 25-10-10