Politie Amsterdam-Amstelland

Specifieke getuigen Vondelparksteker gezocht

De politie is met klem op zoek naar een aantal specifieke getuigen in het onderzoek naar het steekincident in het Vondelpark.

Anonieme tipgever
Allereerst zoeken we een belangrijke anonieme tipgever. Deze meldde dat de dader in de nacht van het incident bij de eerste hulp van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) herkend was naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht. Omdat de politie graag meer informatie wil over deze man bij de eerste hulp, verzoekt de politie de tipgever zich opnieuw (anoniem) te melden.

Nog geen verdachte aangehouden
Ondanks 160 tips en de grote media-aandacht is de verdachte, die in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 oktober in het Vondelpark een 23-jarige man neerstak, nog niet aangehouden. Het slachtoffer zat rond
01.45 uur met zijn vriendin in het Vondelpark toen hij plotseling door een onbekende man werd belaagd en gestoken. Het slachtoffer probeerde weg te komen, maar zakte na 50 meter in elkaar. Hij werd kort daarop door de politie gereanimeerd en overgebracht naar een ziekenhuis. De verdachte rende na het steekincident verder het park in.

Groepje mannen
De politie komt daarnaast graag in contact met een aantal mannen, dat zich kort na het incident over het slachtoffer ontfermde, maar vertrok toen de hulpdiensten arriveerden. Eén van hen is een negroïde man met rastahaar. Ondanks eerdere oproepen hebben deze belangrijke getuigen zich nog niet gemeld.

Compositietekening
De politie Amsterdam-Amstelland en het Openbaar Ministerie vragen ook via www.depolitiezoekt.nl de hulp van het publiek in bij het vinden van de verdachte. Daar is een compositietekening van de verdachte te zien.

Kunt u meer vertellen?
In verband met de ernst van de zaak is de politie nog steeds op zoek naar mensen die informatie hebben die kan helpen in het onderzoek. Hen wordt gevraagd te bellen met 0900 8844 (lokaal tarief) of anoniem met 0800 7000 (gratis). De politie waarschuwt nadrukkelijk mensen die de man zien zelf geen actie te ondernemen, maar contact op te nemen met de politie via 112.

Eerdere berichten
19-10-2010 Compositietekening steker Vondelpark 15-10-2010 Man neergestoken in Vondelpark


____________________