Provincie Overijssel

In de Regiotaxi-limousine door Kampen

25 oktober 2010

Als onderdeel van de promotiecampagne voor de Regiotaxi konden geïnteresseerden afgelopen zaterdag in Kampen een gratis ritje maken met de Regiotaxi-limousine. Ondanks het herfstweer was er veel belangstelling voor deze actie.

Regiotaxi Overijssel had zaterdagmiddag een leuke verrassing voor het winkelende publiek in Kampen. Geïnteresseerden mochten gratis een ritje maken in de speciale Regiotaxi-limousine die vanaf het Van Heutszplein een aantal rondes door het centrum reed. Passagiers, maar ook omstanders en voorbijgangers waren ondanks het gure weer erg enthousiast over dit initiatief van de provincie. Mevrouw Van Voorst, vaste klant van de Regiotaxi, werd eerder die zaterdag al op een zelfde manier verrast. Tot haar grote verbazing stond niet de door haar bestelde Regiotaxi, maar de mooie witte limousine voor de deur. Daarbij ontving zij een grote bos bloemen als dank voor alle jaren waarin zij nu al van de Regiotaxi gebruik maakt.

"De provincie wil met deze actie de aandacht vestigen op de Regiotaxi en laten zien dat het een volwaardig vervoersalternatief voor álle inwoners van de provincie", verduidelijkte Marco Oving, projectleider van de Regiotaxi in Overijssel. "De Regiotaxi is een goede aanvulling op de bus en de trein: de taxi kent een goede prijs-kwaliteitverhouding en iedereen kan er gebruik van maken."

Voordelen van de Regiotaxi

De Regiotaxi brengt reizigers van deur tot deur. De taxi rijdt zeven dagen per week tussen 6.00 uur 's ochtends en 01.30 uur 's nachts. "Reizen met de Regiotaxi is vooral handig in gebieden waar geen bus of trein rijdt. Of op tijdstippen dat minder openbaar vervoer voorhanden is", aldus Oving. Regiotaxi Overijssel hanteert aantrekkelijke tarieven. Voor iedere rit betalen reizigers een instaptarief (EUR 1,65) en een vast bedrag per zone (EUR 1,65). Na 18.00 uur, in het weekend of op routes waar geen bus of trein rijden, betalen ze het voordeeltarief van EUR 1,-- per zone. Ze reizen dus al vanaf EUR 2,-- per rit.

Grootschalige campagne

De limousine-actie is onderdeel van de grootschalige promotiecampagne voor de Regiotaxi Overijssel in Noordwest-Overijssel, Vechtdal en Salland. Tot en met december 2010 heeft de Regiotaxi verschillende aantrekkelijke acties en leuke verrassingen voor meereizende klanten. Meer informatie over de Regiotaxi of acties is te vinden op www.regiotaxi.overijssel.nl of in de folder die verkrijgbaar is bij de gemeente.