Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West
BR> Wethouder Els Verdonk reikt Billy Boest Bokaal uit

25 oktober 2010

Vrijdag 22 oktober reikte wethouder Els Verdonk de Billy Boest Bokaal uit aan de kinderen van de Slootermeerschool. De kinderen van deze school hadden in vier weken tijd ruim 3 kuub zwerfvuil opgehaald, 60 volle vuilniszakken!

Els Verdonk reikt Billy Boest Bokaal uit aan Slotermeerschool

Veel kinderen actief

De feestelijke bijeenkomst, waar ruim 220 kinderen bij waren, is de afsluiting van de anti-zwerfvuilcampagne `Zak in `t bakkie'. Een voor Geuzenveld ontwikkelde campagne om het overmatige gebruik van plastic tasjes en verpakkingsmateriaal tegen te gaan.

Billy Boest is een speciaal voor de campagne ontwikkeld stripfiguur: een cowboy gewapend met stoffer en blik die de buurt een boost geeft.

Kinderen doen het beter

De bijeenkomst in de Slootermeerschool werd extra feestelijk vanwege de door de leerkrachten georganiseerde Billy Boest Quiz. Directeur Ron van Oostveen was de quizmaster. Uit een van de quizvragen bleek dat de campagne zijn werk doet. Gooide voor de actie 50% van de kinderen wel eens een snoeppapiertje of zo op straat; nu deponeert 90 % van de kinderen hun papiertjes netjes in de prullenbak.

Hoeveel weten de kinderen na de zwerfvuil campagne?
---