Kustwacht voor het Caribisch gebied


Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba Zondag 24 oktober 2010

Weer illegale vissersboten aangehouden nabij Aruba De Kustwacht voor het Caribisch gebied heeft afgelopen weekend tijdens patrouilles in de wateren van Aruba twee vissersboten aangehouden die illegaal aan het vissen waren.
Afgelopen weekend detecteerde de Kustwacht tijdens een patrouille in de Economische Visserij Zone van Aruba, twee bootjes die daar aan het vissen waren met Palambras (longline). Bij nadere controle bleek het te gaan om de `La Lupita' en `Mis tres Amores' beide bootjes afkomstig uit Venezuela. Het boardingteam van de Kustwacht is aan boord gegaan en constateerde dat er geen vergunning aanwezig was om in dit gebied te vissen. Op `La Lupita' was 550 kilo vis en 55 fuiken en op `Mis tres Amores' 105 kilo aanwezig. Hierbij zijn beide bootjes naar Barcadera, Aruba begeleid.
Op Aruba zijn er twee processen verbaal opgemaakt. Na overleg met de Officier van Justitie werd er een boete opgelegd van respectievelijk
1.000,- en 550,- Arubaanse guldens. Deze boetes moesten betaald worden voordat beide bootjes konden vertrekken. De ladingen met vis en de fuiken zijn in beslag genomen.

Het gebeurt steeds vaker dat venezolaanse vissers in de Economische Visserij Zone van Aruba illegaal bezig zijn. De Kustwacht zal hard optreden bij deze overtredingen. Ook u kunt helpen door onregelmatiheden te melden. De Kustwacht is 24 uur per dag, 7 dagen in de week te bereiken via het alarmnummer 913. Dit nummer is gratis.