Gemeente Aalsmeer

geen extra voetbalveld in de Snoekbaarsstraat

Bewoners willen geen extra voetbalveld in de Snoekbaarsstraat

Het merendeel van de bewoners aan de Snoekbaarsstraat (Nieuw Oosteinde) wil geen voetbalveld voor hun deur. Van de 62 woningen die de gemeente heeft aangeschreven, hebben 33 bewoners negatief gereageerd.

Hier tegenover staan 12 positieve reacties van bewoners die het wel een goed idee vinden. Van de bewoners die gereageerd hebben is dus een grote meerderheid tegen. Daarom heeft de gemeente besloten deze extra speelvoorziening niet aan te leggen.

Voorstel wijkraad en bewoners

Het initiatief om een voetbalveld met doelen en balvanghekken te plaatsen aan de Snoekbaarsstraat kwam van de wijkraad en een groepje actieve bewoners. De aanleiding hiervoor was het idee dat er voor de oudere jeugd in Nieuw Oosteinde niet veel voorzieningen zouden zijn. Bovendien heeft de gemeente in de Brasemstraat van de zomer een voetbalveld aangelegd, sommige bewoners vonden die echter te klein voor de doelgroep. Na overleg van gemeente, wijkraad en actieve bewoners kwam toen het alternatief van een extra voetbalveld aan de Snoekbaarsstraat als oplossing.
Nu blijkt dus een meerderheid van de direct omwonenden aan de Snoekbaarsstraat tegen de voorgestelde aanvulling op de al gerealiseerde speelvoorzieningen te zijn.

Opmerkelijk is dat zich inmiddels een derde groep actieve bewoners heeft gemeld die er sterk voor pleit om wél een voetbalkooi in de Snoekbaarsstraat aan te leggen. De gemeente heeft besloten om aan dit verzoek geen gehoor te geven; immers alle omwonenden zijn aangeschreven en een ruime meerderheid van de reacties was negatief.

De voetballende jeugd kan behalve in de voetbalkooi aan de Brasemstraat ook terecht op het voetbalveld aan de Vlinderweg dat voorlopig zal blijven liggen.