Senternovem

25-10-2010 |

Kennis- en leertraject Excellente gebieden officieel van start

Met een druk bezochte bijeenkomst op het ministerie van VROM in Den Haag is donderdag 23 september het kennis- en leertraject `excellente gebieden' officieel van start gegaan. Ook kregen de deelnemers met een symbolische cheque de toegekende subsidie overhandigd.

Namens VROM heette Yvonnen Horstens-van Santen, programmamanager energiezuinige gebouwde omgeving, iedereen welkom. Lees hier haar volledige speech.

Voorzitter was oud-hoogleraar Milieutechnisch Ontwerpen Kees Duivesteijn, tevens voorzitter van de beoordelingscommissie van de excellente gebieden. Hij voorzag de deelnemers nog van tips: "Stel multidisciplinaire bouwteams samen en probeer zoveel mogelijk partijen, zo vroeg mogelijk erbij te betrekken.".

Lees hier de volledige speech.

Ook hoogleraar bouwmanagement aan de TU Delft, Hans Wamelink, sprak over het belang van een goede organisatie van het bouwproces, bijvoorbeeld om faalkosten te voorkomen. Hamelink: "Duurzaam bouwen vraagt om een geïntegreerde aanpak in plaats van gefragmenteerd." Lees hier de volledige speech.

Presentatie Fenke Rond Excellente gebieden Projectleider Fenke Rond gaf tekst en uitleg over de inhoud het kennis- en leertraject, dat bestaat uit het faciliteren van kennisuitwisseling rondom specials ( workshops, excursies, lezingen, expertmeetings etc.) Thema's en vraagstukken die leven bij de excellente gebieden zijn onderwerp van deze specials. Suggesties voor onderwerpen en thema's zijn altijd welkom! Mail naar: fenke.rond@agentschapnl.nl. Vervolgens hielden alle gebieden een korte presentatie. Tijdens de kennismarkt na afloop werden de eerste ervaringen met energiezuinig bouwen al uitgebreid gedeeld.

Wijzigingsdatum |

25-10-2010