Ingezonden persbericht


Persbericht 7 oktober 2010

Vakmanschap en design ontmoeten elkaar dit jaar weer op de beurs Meesterlijk - design en ambacht, gesitueerd in het SBP-gebouw op Strijp S in Eindhoven. De beurs is een onderdeel van de Dutch Design Week en biedt een verkooppodium voor ruim 90 vrije vormgevers, producenten en ambachtslieden, die er hun producten presenteren en verkopen. Het handgemaakte kwaliteitsproduct neemt er een centrale plaats in. Het evenement wordt gesteund door het Hoofdbedrijfschap Ambachten, dat de ambachtseconomie positief op de kaart wil zetten en daarmee perfect aansluit bij Meesterlijk. Tevens wordt een nevenprogramma georganiseerd met films van de deelnemers en lezingen in een bijzondere opblaasbare tent van Lambert Kamps.

Meesterlijk - design en ambacht is het enige evenement tijdens de Dutch Design Week waar vormgevers, producenten en ambachtslieden zelf hun producten te koop aanbieden. Professionele beoefenaars van traditionele beroepen als edelsmeden en meubelmakers staan zij aan zij met vormgevers en fabrikanten die hun ontwerpen met de hand laten vervaardigen. Er zijn vele unieke producten te koop, zoals meubels, verlichting, sieraden, gebruiksvoorwerpen van glas en kristal en (edel)metaal, woon-accessoires, keramiek en natuurlijk mode-accessoires, zoals hoeden, tassen en schoenen. Allemaal met de hand gemaakt door professioneel opgeleide vakmensen en jonge ontwerpers met een grote liefde voor hun vak en materiaal. Kijk voor een volledige lijst van deelnemers op de website www.meesterlijk.nu.

Vakdag
Maandag 25 oktober is de beurs exclusief geopend voor stylisten, inkopers en de pers. Van 12.00 tot 18.00 uur kunnen de deelnemers aan Meesterlijk hun producten in alle rust aan stylisten en potentiële klanten uit de detailhandel presenteren. Stylisten, inkopers en pers kunnen zich aanmelden voor deze dag bij info@meesterlijk.nu of telefonisch: 020-6264020.

Ambachtelijk genieten dankzij Piet Hekker
De initiatieven van Piet Hekker worden in Nederland alom geprezen, zijn Bakkerswinkels kent iedereen. Ambachtelijke producten en liefde voor het vak: de match met Meesterlijk is 100%. Tijdens de beursperiode kunt u daarom alle dagen smakelijk genieten van zijn scones en andere heerlijkheden.

Meesterteken voor beste presentatie
Nieuw dit jaar is dat tijdens Meesterlijk een aantal ontwerpers en ambachtsmensen het maakproces ook ter plekke aanschouwelijk maakt. De deelnemers die daar het beste invulling aan geven zullen onderscheiden worden met het zogenaamde MEESTERTEKEN. Zo wordt de waardering voor het uiteindelijke unieke of handgemaakte product bij het publiek vergroot, want ware liefde voor het product vertaalt zich in uitzonderlijke kwaliteit.

Bezoekers van Meesterlijk
Alle mensen die houden van bijzonder design en handgemaakte producten zullen op Meesterlijk kunnen genieten van een ruim aanbod aan bijzondere producten. Ook biedt de beurs producenten, stylisten en andere professionals uit de vormgevingswereld de gelegenheid in contact te komen met zowel jonge ontwerpers als traditionele productieprocessen.

Comité van Aanbeveling
Meesterlijk weet zich gesteund door een Comité van Aanbeveling waarin zitting hebben: Li Edelkoort - trend forecaster en curator
Rob Huisman - directeur Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers Richard Hutten - ontwerper
Jan Taminiau - mode ontwerper

Beursinformatie
Openingstijden:
Zaterdag 23 en zondag 24 oktober en donderdag 28 t/m zondag 31 oktober, van 12.00 tot 18.00 uur. Maandag 25 oktober: vakdag, speciaal voor pers, inkopers en stylisten.

Toegangsprijs: Regulier: E 3,50; BNO-leden: E 2,50. Kinderen tot 12 jaar gratis.
Locatie: SBP-gebouw (tegenover het Klokgebouw), Strijp S, Eindhoven, 300 m van station Eindhoven, Beukenlaan. Parkeergarage aan de Philitelaan.

Organisatie
Initiatief en organisatie: uniquole tentoonstellingen (lid platform ambachtseconomie) uit Den Haag en Onderneming & Kunst uit Amsterdam.

Informatie voor de pers
Hoge resolutie foto's kunt u downloaden van de website onder "pers" en aanvragen bij Onderneming & Kunst, tel. 020-6264020, email: info@onk.nl.

www.meesterlijk.nu


---- -- Van boven naar beneden, van links naar rechts: 1. Dikgedrukt, vrouw met jurk; 2. Brand van Egmond, kroonluchter; 3. Jan Jansen schoenen; 4. Tarra-g, tas van leer; 5. Carina Riezebos, amuselepel; 6. Studio Inge Simonis, porselein.

Beeldmateriaal is te downloaden op de website www.meesterlijk.nu



Van boven naar beneden, van links naar rechts: 1. Joris Laarman, Jaga Heatwave; 2. Dennis Slootweg aan het werk; 3.Mirjam Nuver, hoed; 4. Renate Vos, CONCRETEbin, beton, siliconenrubber; 5. Brechje Vermaat, Stoel II, gestoomd beuken; 6. Danielle Vroemen, Geom armbanden, zilver; 7. Esther Stasse, Vaas-object, keramiek.

Beeldmateriaal is te downloaden op de website www.meesterlijk.nu






---- --