Socialistische Partij Rotterdam

Maandag actiedag: reacties op

begroting voor 2011

22-10-2010 * Komende maandag kunnen bewoners en instellingen hun mening geven aan de Rotterdamse gemeenteraad over de begroting voor 2011. Vanaf vier uur 's middags luisteren gemeenteraadsleden naar wat Rotterdammers te vertellen hebben. Dit jaar belooft het jaarlijkse zogenaamde 'inspreekmoment' voor de begroting een actiedag te worden met tal van protesten tegen de voorgenomen bezuinigingen.

Rood, jongeren in de SP, organiseert samen met artiesten en kunstenaars een protest op de trappen van het stadhuis tegen de culturele kaalslag1. Met veel muziek en optredens. Rotterdamse acteurs en filmprofessionals voeren actie tegen het schrappen van de gemeentelijke bijdrage aan het filmfonds2. En natuurlijk zullen vele 'vrienden van Blijdorp' van zich laten horen.

De SP vindt de bezuiniging op de subsidie voor diergaarde Blijdorp een onaanvaardbaar plan waarmee de stad zich op veel manieren in eigen vingers snijdt. Het college zet daarmee het voortbestaan van de grootste attractie van Rotterdam op het spel. Blijdorp is niet alleen een dierentuin, maar heeft ook een belangrijke functie in de educatie van kinderen en jongeren. Jaarlijks ontvangt de diergaarde duizenden klassen uit het basis en voortgezet onderwijs. Wat de SP betreft moet Blijdorp toegankelijk blijven, ook voor Rotterdammers die weinig te besteden hebben voor iets extra's. De dierentuin en de vrienden van Blijdorp kunnen rekenen op steun van de SP bij hun acties om de korting ongedaan te maken.

Maandag, actiedag? Daar ziet het wel naar uit. U bent allen welkom.