Politie Haaglanden

persberichten 24 oktober

Haaglanden, 25-10-2010

Verdachte stenenincident in hechtenis
Den Haag Een 30-jarige verwarde inwoner uit Den Haag gooide vrijdag 22 oktober om 19.20 uur enkele stenen vanaf een viaduct nabij de Spoorstraat. De stenen vielen daarbij op beide weggedeelten van de Utrechtsebaan. Meerdere personenautos raakten door de naar beneden gegooide stenen beschadigd, doordat automobilisten over de op het wegdek gegooide stenen reden. Wonderbaarlijk raakte geen enkele auto of automobilist door de vallende stenen beschadigd.

Politieagenten die op de eerste melding afkwamen, konden in eerste instantie de verdachte niet traceren. Wel zagen zij op de rijbaan enkele brokstukken liggen. Beide rijbanen werden voor al het verkeer afgesloten. Terwijl enkele agenten bezig waren om de stenen op te ruimen, zagen en hoorden zij dat er vanaf het viaduct wederom stenen naar beneden werden gegooid. Hierop kon de 30-jarige man worden aangehouden. Bij zijn aanhouding verklaarde de man ongevraagd dat hij wilde dat met zijn daad automobilisten zouden worden gedood en dat hij dan zou worden aangehouden. De man maakte een zeer verwarde indruk. Hij werd overgebracht naar een politiebureau. De verdachte wordt maandag 25 oktober voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij wordt verdacht van poging tot moord, dan wel poging doodslag en vernieling.

Verkoop aan de verkeerde
Den Haag Een 53-jarige Rijswijker trachtte vrijdag 22 oktober op de Doubletstraat aan enkele voorbijgangers een fiets te verkopen. De man bood aan een agent in burger de fiets voor 20 euro te koop aan. De agent bedacht zich geen moment en hield de 53-jarige aan voor heling van de fiets. Uit onderzoek bleek dat de fiets eerder op de dag was gestolen.

Agressieve straatrover in de cel
Den Haag Een 37-jarige man zonder vaste woon- en of verblijfplaats beroofde zaterdag 23 oktober om 01.30 uur enkele vrouwen op de Doubletstraat van hun mobiele telefoons en geld. Politieagenten die op de melding afkwamen, konden de man in de directe omgeving aanhouden. De verdachte sloeg zonder enige aanleiding enkele vrouwen op hun gezicht en nam enkele mobiele telefoons mee. Een getuige belde de politie en liep achter de agressieve berover aan en belde via 112 de politie. Het was voor de agenten vervolgens betrekkelijk eenvoudig om de man aan te houden. De agenten vonden twee gestolen telefoons op straat. Een derde telefoon had de verdachte nog bij zich.

Dure borrel
Den Haag Een 33-jarige dronken Pool kreeg vrijdag 22 oktober direct de rekening gepasseerd voor het rijden onder invloed. De man viel vanwege zijn afwijkende rijgedrag op en politieagenten hielden de man kort voor middernacht op de Prins Hendrikstraat staande. Hij blies aan het bureau 900 ugl en kreeg direct van de officier van justitie de rekening gepresenteerd. De man moest een boete van 1600 euro betalen. Zolang hij die niet betaald, houden de agenten zijn auto in beheer.

Veel schade bij ongeval
Den Haag Een 57-jarige Hagenaar veroorzaakte vrijdag 22 oktober met zijn auto op de Bezuidenhoutseweg een ongeval waarbij meerdere personenautos zwaarbeschadigd raakten. De man raakte vermoedelijk afgeleid door zijn hond die bij hem in de auto zat en botste vervolgens tegen enkele geparkeerde personenautos. De GGD vervoerde de 57-jarige man naar het ziekenhuis. Daar werd van de man ook een bloedproef afgenomen omdat hij mogelijk ook alcohol had gedronken.

Auto te water
Den Haag- Op 24 oktober rond 00.30 uur kwam bij de politie een melding binnen van een auto te water bij de kruising Beresteinlaan/Hengelolaan. Toen de agenten ter plaatse waren, hadden de twee inzittenden zichzelf al in veiligheid gebracht. Omdat er onduidelijkheid is wie achter het stuur zat zijn beiden, een 37-jarige Haagse en een 40-jarige Hagenaar over gebracht naar een politiebureau. Op dit moment is de toedracht nog onduidelijk.

Vechtincident
Den Haag- Drie personen zijn met elkaar op de vuist gegaan na een voetbalwedstrijd aan de madesteinweg. Vermoedelijk was een eerder incident de aanleiding voor deze vechtpartij. Twee personen, een 25- en een 26-jarige Hagenaar zijn aangehouden. Het slachtoffer, een 25-jarige Hagenaar is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De politie stelt een onderzoek in.

Gesnapt op camera
Den Haag- Drie Zoetermeerse jongens van 19 en 20 jaar oud liepen op camera tegen de lamp toen zij bij het Koningin Julianaplein tegen diverse fietsen aan schopten. Zij hebben alle drie een proces-verbaal gekregen.

Jongeren mishandelen voorbijgangers
Den Haag Een groepje jongeren mishandelde vrijdag 22 oktober om 22.15 uur een 18-jarige voetganger en zijn vriendin. Het stel liep over de Amsterdamsestraat en toen zij een supermarkt passeerden, werden zij door een groepje jongeren die nabij de supermarkt stonden, mishandeld. Gewaarschuwde agenten wisten in de nabijheid acht jongeren aan te houden. Aan het politiebureau bleek dat vier daarvan in de leeftijd 13 tot 18 jaar daadwerkelijk bij de mishandeling betrokken waren geweest. Zij moesten de nacht aan het politiebureau doorbrengen.

Verdachte brandstichting aangehouden, politie zoekt getuigen Rijswijk De politie hield zaterdag 23 oktober om 05.00 uur een 38-jarige Rijswijk aan op verdenking van brandstichting. Kort voor 05.00 uur kreeg de politie meerdere meldingen van brand nabij de Prinses Margrietsingel. Ter plaatse bleek dat nabij een winkel een vuilcontainer brandde. Door de hevige rookontwikkeling en vuuroverslag ontstond schade aan de gevel en aan de inrichting van enkele winkels evenals aan een geparkeerde personenauto. Een getuige verklaarde later dat zij een man had zien wegrennen en dan daarna brand ontstond. Politieagenten hielden in de nabijheid van de brand een 38-jarige man aan. Hij werd voor nader verhoor ingesloten. De politie startte een Burgernetactie en hoopt dat getuigen zich willen melden aan het politiebureau van Rijswijk. Bellen kan ook 0900-8844. Liever anoniem? Bel met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Verward vrouw zorgt voor onrust
Honselersdijk Een 19-jarige vrouw zorgde vrijdag 22 oktober om 22.00 uur voor onrust en overlast. Politieagenten moesten uiteindelijk de vrouw uit haar woning aan de Molenlaan meenemen om te voorkomen dat zij zichzelf wat zou aandoen. De crisisdienst ontfermde zich over de vrouw.

Twee aanhoudingen na auto te water
Monster- Een 30-jarige Naaldwijker is gewond geraakt toen hij met zijn auto te water raakte bij de Madeweg. Toen politieagenten ter plaatse kwamen troffen zij het voertuig met de helft in de sloot aan, maar zonder inzittende(n). De Naaldwijker was op eigen gelegen met een een 27-jarige plaatsgenoot naar het ziekenhuis gegaan in verband met een behoorlijke hoofdwond. Onduidelijk is wie van hen heeft gereden. Omdat er mogelijk sprake is van alcoholgebruik en beiden niet wilden meewerken aan een blaasproef is een bloedproef gevorderd. Hiervan is de uitslag nog niet bekend. Het tweetal is aangehouden. Voordat de auto in de sloot terecht kwam, is deze tegen een kas en een lantaarnpaal gereden.

Diefstal sloep
Monster Een 45-jarige inwoner uit s-Gravenzande maakte zaterdag 23 oktober melding van diefstal van zijn sloep en trailer. De boot, een Corsiva 460 met blauwe kap werd met trailer en al weggenomen vanuit een garage aan Zwartendijk. Het betreft een open toerboot en is vier jaar oud. Getuigen van deze diefstal kunnen bellen met de politie in het Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-7000.

Verdachte op heterdaad betrapt
Delfgauw Politieagenten bezig met een reguliere melding zagen vrijdag 22 oktober om 18.00 uur dat een 40-jarige inwoner uit Delft probeerde de buitenspiegel van hun politievoertuig die op de Laan der zeven Linden geparkeerd stond te vernielen. De agenten zagen dat de man enkele keren hard met een steen tegen de buitenspiegel sloeg. Die raakte hierdoor beschadigd. De agenten hielden direct de 40-jarige aan. De man verzette zich tegen zijn arrestatie. Hij moest de nacht aan het bureau doorbrengen en kreeg later een dagvaarding mee.

Politie zoekt getuigen poging overval
Delft De politie is op zoek naar getuigen van een vermoedelijke poging overval. Een nog onbekende man probeerde vrijdag 22 oktober om 17.45 uur een kapperszaak aan de Brasserskade te beroven. De man wilde de winkel binnengaan, maar constateerde dat de deur al dicht was. De dader richtte vervolgens een wapen op de eigenaar en toen deze de deur niet opendeed, liep de man weg in de richting van de Vrijenbanselaan. De man had het volgende signalement: Getinte huidskleur, tenger postuur, leeftijd circa 17 jaar. Hij droeg een muts en had een sjaal voor zijn gezicht. De politie startte een Burgernetactie en hoopt dat getuigen zich willen melden aan het politiebureau van Delft. Bellen kan ook 0900-8844. Liever anoniem? Bel met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Hardleers
Pijnacker-Nootdorp- Een 37-jarige automobilist uit Zaandam bleek op 24 oktober wel heel hardleers te zijn bij een alcoholcontrole op de Rijksstraat weg bij Delfgauw. Hij negeerde het stopteken maar na een korte achtervolging werd hij alsnog staande gehouden. Toen bleek dat de man het afgelopen jaar al drie maal met teveel alcohol op was gesnapt. Bij de blaasproef blies hij nu 245 ugl. In overleg met een officier van justitie is zijn voertuig in beslag genomen.

Gestolen auto in brand
Zoetermeer Onbekende(n) staken zaterdag 23 oktober om 02.00 uur een auto op de Sullivanlijn in de brand. Uit onderzoek bleek dat de auto eerder was gestolen. Bent u getuige geweest van deze brandstichting of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-7000.

Onder invloed tegen boom
Zoetermeer Een 35-jarige automobilist uit Hoogeveen botste zaterdag 23 oktober om 02.40 uur met zijn auto tegen een boom op de Oostweg. Politieagenten constateerden dat de bestuurder alcohol had gedronken. De GGD vervoerde de man ter controle naar het ziekenhuis. Daar werd ook van hem een bloedproef afgenomen.

Rijbewijs en auto kwijt
Zoetermeer- Een 21 jarige automobilist uit Waddinxveen moest bij een alcoholcontrole op 24 oktober om 06.30 uur direct zijn rijbewijs inleveren omdat hij 625 ugl blies. De man reed vervolgens even later de parkeergarage bij de Duitslandlaan uit. Hij werd opnieuw overgebracht naar het politeibureau en nu werd ook zijn auto in beslag genomen.