Ingezonden persbericht


Persbericht

Kerkrade, 25 oktober 2010

Kwaliteit van Zonnepanelen van Nederlands fabricaat bevestigd door onafhankelijk certificeringsinstituut Kiwa Gastec,

Na een succesvolle opstart van Solar Modules Nederland BV, een nieuwe producent in Nederland van fotovoltaïsche zonnepanelen, is de kwaliteit van de Top-Class panelen door Kiwa Gastec bevestigd.

Zoals vereist dienen zonnepanelen voor toepassing in zonne energie installaties te zijn voorzien van de geldende certificering. De internationale normen voor zonnepanelen zijn IEC61215 en IEC61730. Deze normen zijn een maatstaf voor de kwaliteit van de zonnepanelen op de gebieden duurzaamheid, levensduur, elektrische en mechanische veiligheid.

Solar Modules Nederland heeft deze certificering van haar Top-Class zonnepanelen, na opstart in mei/juni dit jaar, laten uitvoeren door het geaccrediteerde keuringsinstituut Kiwa Gastec. Na een 3 tal maanden van testen (o.a. versnelde veroudering, mechanische belasting, elektrische karakterisering) in de laboratoria van Kiwa Gastec en een fabrieksinspectie in Kerkrade, kan Solar Modules Nederland trots zijn op haar kwaliteit en betrouwbaar product. Voor zowel de mono- als multi-kristallijne variant van de Top-Class zonnepanelen zijn de certificaten met vlag en wimpel verkregen.

Met het voldoen aan het Kiwa Gastec keurmerk wordt aangetoond dat ieder door Solar Modules Nederland geproduceerd Top-Class zonnepaneel voldoet aan de kwaliteitseisen. Dit wordt gewaarborgd doordat Kiwa Gastec naast de laboratorium testen en de initiële fabrieksinspectie ook periodiek de kwaliteit van de productie en producten controleert.

Top-Class zonnepanelen, made in Holland !!!

Over Solar Modules Nederland

Solar Modules Nederland is een ervaren nieuwkomer in de wereld van de fotovoltaïsche zonnepanelen productie. Medewerkers met een ruime ervaring in de productie en verkoop van zonnepanelen, aandeelhouders die allen actief in of betrokken zijn bij de PV industrie, waren de ingrediënten voor een succesvolle opstart van de productie met een capaciteit van 25 MWp per jaar in mei 2010.

Vanuit de "local for local" filosofie neemt Solar Modules Nederland een centrale rol in ter bediening van de snelgroeiende markten voor zonne-energie op en aan gebouwen in Europa en in het bijzonder de Benelux.

De Solar Modules Nederland vervaardigt haar "Top-Class" zonnepanelen in een ultra-moderne productiefaciliteit in Kerkrade (NL).

Top-Class zonnepanelen scharen zich tussen de meest effectieve zonnepanelen in de hedendaagse markt door toepassing van "best in class" zonnecellen.