Gemeente Brummen


Uitbreiding van bedrijventerrein De Hazenberg in Brummen

(Oorspronkelijke publicatie datum: 25-10-2010)

Bedrijventerrein De Hazenberg in Brummen wordt uitgebreid met in totaal 2,3 hectare. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders onlangs besloten. De randen van het terrein zijn als eerste aan de beurt. Als alles volgens plan verloopt, zullen de eerste kavels medio 2011 beschikbaar komen. Bij bedrijventerrein De Hazenberg is na de herinrichting van het gelijknamige sportpark in 2006 ruimte vrijgekomen voor uitbreiding.

Groen karakter
De kavels zijn alleen bedoeld voor lichte bedrijvigheid, bijvoorbeeld activiteiten in de logistieke sector. Geen zware industrie dus, maar bedrijvigheid die aansluit op het bestaande bedrijventerrein. Het gebied krijgt een groene uitstraling, met een ruime opzet en bijvoorbeeld hagen. Door te starten met de kavels aan de randen van het gebied, zijn in eerste instantie geen extra wegen nodig voor de ontsluiting van het terrein. De aanleg van deze infrastructuur volgt pas later, als het middengebied aan de beurt komt.

Bestemmingsplan
De ontwikkeling tot bedrijventerrein vraagt om een nieuw bestemmingsplan voor het gebied. Hier gaan we de komende periode mee aan de slag. Uiteraard kunnen alle belanghebbenden hier hun zegje over doen. Na vaststelling van het bestemmingsplan komen de eerste kavels - met een minimale grootte van 1.000 m² - beschikbaar voor ondernemers. Belangstellenden voor een kavel kunnen nu al vast contact opnemen met bedrijfscontactfunctionaris Robert Grob. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (0575) 56 82 25 en mailadres r.grob@brummen.nl.