Polderglamour is tip top verzorgd naar de supermarkt

25/10/2010 09:14

Nationale Tijdschriftenbon

Nationale Tijdschriftenbon onderzoekt wens naar leven als Hollywoodster

Doetinchem, 25 oktober 2010 - Nederlanders en een glamour levensstijl gaan niet direct hand in hand. Slechts een op de zeven zegt een glamoreus leven te leiden. Een op de tien zou voor altijd het leven van een Hollywoodster verkiezen boven zijn eigen leven. Toch staan Nederlanders graag een dagje in de schoenen van een superster. We zijn het meest nieuwsgierig naar het leven van 'Brangelina' en qua sterren van eigen bodem blijken Carice van Houten en Paul Verhoeven de grootste Hollywood potentie te bezitten. Dit en meer blijkt uit onderzoek van de Nationale Tijdschriftenbon onder 513 respondenten naar glamouraspiraties van Nederlanders.

Polderglam

Het typisch nuchtere karakter van Nederlanders blijkt voor bijna de helft uit het ontbreken van glamour in hun dagelijkse leven. Toch verlaat een kwart alleen tip top verzorgd het huis, al is het maar voor een bezoek aan de supermarkt. Regelmatig restaurants bezoeken en geld laten rollen in de winkelstraat zorgen ook voor een 'bling' randje aan het dagelijkse leven.

Leven in de gouden of glazen kooi?

Hollywood blijkt synoniem voor de filmwereld. De top 5 'Wat is op en top Hollywood?' 'versus de keerzijde van het leven als Hollywoodster luidt als volgt:

Hollywood is:


1. Filmsterren 67%


2. Grote villa's 55%


3. Paparazzi voor de deur 50%


4. Een leven vol glamour 28%


5. Met geld strooien 15%

Nadelen van het leven als Hollywoodster:


1. Ontbreken van privacy 76%


2. De vele roddels 48%


3. Nooit iets geks kunnen doen 35%


4. Oppervlakkigheid 29%


5. Niet weten wie je vrienden zijn 25%

Brangelina & Hugh Hefner

Hoewel de grote meerderheid het eigen leven verkiest boven de faam en het grote geld van een superster, zijn Nederlanders nieuwsgierig naar het leven van 'Brangelina'. Mannen zouden het liefst een dag in de schoenen staan van Brad Pitt (18%), vrouwen kiezen voor zijn eega Angelina Jolie (14%). Bij mannen staat een dag in 'The Mansion' van Playboyheld Hugh Hefner hoog op het verlanglijstje.

24 uur als ster in Hollywood

Nederlanders weten wel raad met het leven als ster in Hollywood voor een dag. In deze 24 uur van faam toont 21% met een donatie aan een goed doel haar maatschappelijke gezicht. Voor nog eens 21% ligt het goede doel aan Rodeo Drive: zij zouden winkelen tot ze erbij neervallen. Het geven van het gaafste feest ooit staat op plek 3, gevolgd door 'genieten van mijn villa'. Slechts 5% voelt zich geroepen om daadwerkelijk te werken. En paparazzi kunnen het wel vergeten: poseren voor de loerende paparazzi zou slechts 1% doen.

Verschuilen achter kappersimago

Vrouwen zwijmelen vooral weg bij de gedachte aan een leven als Hollywoodster (40%). Tv-series en films zijn het meest populair om te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit. Roddelbladen en glossy magazines zijn vooral populair bij vrouwen. Hoewel de glossy's en gossipbladen schitteren als de meest populaire titels in het assortiment van Nationale Tijdschriftenbon, verschuilt Nederland zich achter het kappersimago. Minder dan de helft van de Nederlanders komt er openlijk voor uit glamourbladen te lezen, 30% zegt alleen 'bij te blijven bij de kapper'. Tijdverdrijf blijkt voor de grootste groep het 'excuus'. Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en roddels is voor 12% reden om een blad te pakken.

Carice & Yolanthe met Paul Verhoeven & Gordon in Hollywood

Sterren van eigen bodem hebben weinig te zoeken in Hollywood (25%). Als we dan iemand op de rode lopers zien schitteren, is het Carice van Houten of Yolanthe Sneijder-Cabau. Mannen met de hoogste Hollywood glamourfactor zijn Paul Verhoeven en Gordon.

Voor even het leven van een superster

Gewone Nederlanders kunnen het glamour leven van een Hollywoodster nu zelf ervaren. Luisteraars maken kans op een week lang leven als een ster in Hollywood, samen met zeven vrienden, verzorgd door QMusic en de Nationale Tijdschriftenbon. Zij vliegen eerste klasse naar Los Angeles en verblijven een week in een riante villa in Beverly Hills. Uitgerust met een creditcard worden zij de gehele week per limousine rondgereden.





http://www.tijdschriftenbon.nl