Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

VAKJURY EN CONSUMENT BEPALEN MEEST VERNIEUWENDE BABYPRODUCT

NOMINATIES BABY INNOVATION AWARD 2011 BEKEND

De strijd om het meest innovatieve babyproduct is weer losgebarsten. Deze verkiezing kent dit jaar een vernieuwde opzet en heeft daarom zijn oude naam Best Baby en Infant Product verruild voor een nieuwe: Baby Innovation Award. In de nieuwe opzet krijgen zowel de vakjury als de consument een stem in het bepalen van de winnaars. De Baby Innovation Award is hierdoor, naast een vakprijs, ook een publieksprijs geworden. Na een strenge voorselectie heeft de vakjury de nominaties bekendgemaakt. De finale stem is nu aan de consument om te bepalen welke producten daadwerkelijk beloond worden met de Baby Innovation Award 2011.

De producten die meedingen naar de Baby Innovation Award zijn door de vakjury onderverdeeld in vijf categorieën en niet alleen beoordeeld op innovatie, maar ook op aspecten als veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. De genomineerde producten zijn:


. Nominaties Mobility
De Peach (Blossom Twin) kinderwagen van iCandy, de BabyZen kinderwagen van Recaro en het Yepp Mini fietsstoeltje van GMG.


. Nominaties Travel & Safety
De Fem* One2Stay opvouwbare kinderstoel, de Dooky, universele bescherming tegen zon, licht en regen van Xplorys en het loophulpmiddel Niniwalker voor ouders en dreumesen van Roscon.


. Nominaties Care
De Wean Machine, een compacte groente- en fruitpers voor onderweg van Marsis, de vrouwvriendelijke BtoB kolf van Difrax, de Calma speenfles van Medela met vergelijkbare drinktechniek als bij borstvoeding, het Toddler Bestek van 4Small Ones met slim ergonomisch design speciaal voor kleine kinderen en het multifunctioneel spuug-/knuffel- en spenendoekje Doedoe van With a touch of Rose.


. Nominaties Furniture & Decoration
De kinderstoel van BabyBjörn, de vrolijke en veilige carrousellamp van Pabobo, de kleurrijke kindermeubellijn Beaneasy en de bijzonder bewegende wipstoel Nuna Leaf van Nuna.


. Nominaties Toys
De Tumbling Animal Olifant van bObles en It's a clock, speciaal voor kinderen die nog niet kunnen klokkijken, van Jumbo.

De consument bepaalt de winnaar
Tot 1 februari 2011 kan de consument stemmen via www.babyinnovationaward.nl om te bepalen welke producten uiteindelijk worden beloond met de felbegeerde awards. Door te stemmen maakt men bovendien kans op het winnen van een van de genomineerde producten. De winnaars van de Baby Innovation Award worden bekendgemaakt tijdens de Negenmaandenbeurs in Amsterdam RAI (16 t/m 20 februari 2011).

***

Over de Baby Innovation Award
Elk jaar worden tientallen nieuwe baby- en peuterproducten op de Nederlandse markt gelanceerd. De meest innovatieve, veilige en handige producten worden jaarlijks onderscheiden met de Baby Innovation Award. Een vakjury, bestaande uit experts op het gebied van baby- en kinderproducten en redacties van consumentenbladen, bepaalt welke producten worden genomineerd. Vervolgens worden de uiteindelijke winnaars bepaald aan de hand van stemmen van de consument. De verkiezing wordt georganiseerd door vakblad BabyWereld, in samenwerking met productenmagazine BabyStuf, de Negenmaandenbeurs en WIJ Jonge Ouders.

Over BabyWereld
BabyWereld is een vakblad voor de baby- en kleuterbranche, bestemd voor retailers, fabrikanten en leveranciers. Het blad signaleert de laatste ontwikkelingen op het gebied van producten voor baby's, dreumesen en peuters, gecombineerd met reportages en (inter)nationaal beursnieuws.

Voor meer informatie: www.babyinnovationaward.nl


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Noot voor de redactie (