Standbeelden in actie voor kinderen in sloppenwijken India

25/10/2010 08:45

Save The Children Nederland

In de nacht van zondag op maandag zijn beelden in verschillende steden voorzien van rode babymutsjes. De actie is een initiatief van kinderrechtenorganisatie Save the Children, die hiermee de aandacht wil vestigen op de enorme kindersterfte in India.

Met de rode mutsjes op de standbeelden in steden als Den Haag, Amsterdam, Arnhem en Groningen wordt aandacht gevraagd voor de nieuwe actie 'Brei mee voor India' die vandaag van start gaat. Save the Children roept met de actie alle mensen in Nederland op om babymutsjes te breien voor pasgeborenen in de sloppenwijken van India.

Ook bekende Nederlanders vragen aandacht voor deze bijzondere actie; zo hebben Joris Lutz, Cystine Carreon en Rik Hoogendoorn het ook gewaagd om een beeld bij hen in de buurt van een rode muts te voorzien.

Brei mee voor India

Vandaag start Save the Children met de actie: Brei mee voor India. Jaarlijks sterven in India twee miljoen kinderen en pasgeboren baby's, vaak in de wintermaanden als gevolg van onderkoeling. Daar doet Save the Children iets aan. De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen mutsjes gaan breien. Een mutsje kan het leven redden van een pasgeboren baby. De mutsjes worden in India uitgedeeld door onze verpleegkundigen in de mobiele klinieken. Brei ook mee en surf naar www.breivoorindia.nl voor meer informatie over de actie.

Het project Brei voor India is onderdeel van een groot gezondheidszorg programma in de sloppenwijken van Delhi, waarbij mobiele klinieken medische zorg bieden aan zwangere vrouwen en kleine kinderen. Het project is tot stand gekomen met steun van de Nationale Postcode Loterij.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.breivoorindia.nl