Ingezonden persbericht


PvdA Statenfractie Provincie Groningen en de PvdA fractie van de gemeente Eemsmond stellen vragen over het gascondensaatoverlaadstation in Roodeschool.

De PvdA Statenfractie Groningen heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen over het gascondensaatoverlaadstation in Roodeschool. Teven zijn deze vragen ook door de PvdA fractie in de gemeente Eemsmond ingediend bij de gemeenteraad van Eemsmond.

Enige jaren geleden heeft onze fractie schriftelijke vragen gesteld over de vergunningverlening aangaande het gascondensaatoverlaadstation in Roodeschool. Aanleiding was de onrust onder omwonenden over de aanwezigheid van dit station bij omwonenden en de wens om het station te verplaatsen. Nu zijn er nieuwe ontwikkelingen in de Eemshaven - de vestiging van olie overslag- en opslagbedrijf - die het wellicht mogelijk maken om het overlaadstation alsnog te verplaatsen.


1, bent u met ons van mening dat de situering van voornoemde overlaadstation in Roodeschool niet optimaal is?


2, is het praktisch en vergunningstechnisch mogelijk de overlaadactiviteiten die momenteel plaatsvinden in Roodeschool, te koppelen aan de opslag en overslag van olieproducten door het bedrijf Vopak bij de Eemshaven?


3, leidt een dergelijke koppeling van activiteiten tot synergievoordelen?


4. Bent u bereid met alle betrokkenen, waaronder de gemeente Eemsmond, in overleg te treden om te bevorderen dat de overslagactiviteiten in Roodeschool verplaatst worden op of nabij de locatie van Vopak?