Ingezonden persbericht


Persbericht
Oktober 2010

Unieke kappersopleiding bij Salon B
Kappers in opleiding worden Top Hairstylist

Salon B, de snel groeiende kapsalonorganisatie opgericht door catwalk haarstylist Andy Uffels, heeft een uniek, intern opleidingstraject ontwikkelt. Leerlingen die de opleiding haarverzorging bij een regulier opleidingsinstituut volgen, worden intern bij Salon B en B academy vakkundig opgeleid tot een gepassioneerde, all round hairstylist met een hoge mate van expertise en modegevoel.

Top Hair Stylist
Salon B is altijd op zoek naar gemotiveerde kappers. Leerlingen kunnen dan ook tijdens hun opleiding haarverzorging solliciteren bij één van de B salons als salonassistent. Zij krijgen de mogelijk om de opleiding Top Hairstylist (THS) te volgen. Dit is een aanvulling op het lesprogramma van de ROC's en particuliere kappersopleidingen. Zodra de leerling bij Salon B is aangenomen als salonassistent volgt hij/zij naast de BBL opleiding haarverzorging (niveau 3), één dag per week de THS bij Salon B en op andere dagen werkt hij/zij in de salon.

Groeikansen
De THS is een unieke manier van opleiden. De leerling krijgt een opleidingsprogramma op maat, zodat de leerling op zijn of haar niveau kan leren. En het sluit aan bij het huidige competentiegericht onderwijs dat landelijk wordt gehanteerd. Wat de opleiding echt uniek maakt is de inhoud van de lessen en de manier van lesgeven. Veel educators van Salon B werken backstage bij de fashion weeks in Parijs en Milaan en hebben een ruime ervaring. Naast goed vaktechnisch onderwijs wordt met name het modeaspect er bij de THS met de paplepel ingegoten. En dat is precies waar de klant behoefte aan heeft. De educators hebben een zeer persoonlijke benadering en zijn doelgericht met de leerling bezig. Professioneel en in een ontspannen sfeer. Deze methode zorgt ervoor dat de leerling enorme groeikansen heeft en zich binnen het bedrijf fantastisch kan opwerken.

Kweekvijver
Als het diploma niveau 3 en de kwalificatie Top Hair Stylist binnen is, krijgt de leerling, indien geselecteerd, de mogelijkheid om in te stromen bij The Graduates. Deze salon is onderdeel van salon B en is een kweekvijver voor jong, ambitieus talent. Hier kunnen ze eventueel nog meer ervaring opdoen om vervolgens als zelfstandig ondernemer te gaan werken en een stoel te huren bij Salon B.

Inge Hengst, education director van B vertelt:
'Gedurende de opleiding wordt de leerling continu geïnspireerd en gemotiveerd, waardoor opleiden leuk en interessant blijft. Leerlingen die de THS hebben afgerond zijn veel verder in hun ontwikkeling. Zij zijn direct als all round hairstylist inzetbaar!'

Check www.salonB.nl, www.Bacademy.nl en www.thegraduates.nl. Of bel 020-3122060, voor meer informatie. Salon B is te vinden in Almere, Haarlem, Alkmaar, Rotterdam, Amsterdam, Amersfoort, Arnhem en Hilversum.

()
EINDE BERICHT


Ingezonden persbericht