Persbericht

VerzuimSignaal voor derde keer winnaar verzuimsoftwaretest van BG Magazine

Sliedrecht, 25 oktober 2010 - VerzuimSignaal is voor de derde keer op rij op nummer één geëindigd in de verzuimsoftwaretest van BG Magazine. De testers kwalificeren de verzuimsoftware van I-Signaal als een 'alleskunner' en waarderen de oplossing met een 8,13.

BG Magazine test jaarlijks de verzuimsystemen die in ons land verkrijgbaar zijn. Deze productvergelijking geldt als zeer belangrijk marketinginstrument voor de winnaar. Mede dankzij de uitstekende resultaten uit de test verkoopt de verzuimsoftware van I-Signaal als een trein. "Ten opzichte van vorig jaar is het aantal gebruikers van VerzuimSignaal verdubbeld", zegt Sander te Wierik, commercieel directeur bij I-Signaal. "Ruim 1,3 miljoen werknemers zitten in de database van VerzuimSignaal en dat aantal neemt alleen maar toe."

Proactief
Volgens de testers is het ideale verzuimsysteem niet alleen een stuk software voor registratie en communicatie rondom verzuim. Het is vooral een kwalitatief analyse- en sturingsinstrument, dat de werkgever ondersteunt, concrete doelen kan helpen stellen en proactief ingezet kan worden bij de aanpak van verzuim en arbeidsongeschiktheid. De jury zegt over VerzuimSignaal ondermeer: "Dit is een alleskunner die ook alles levert. I-Signaal heeft vooral met VerzuimSignaal Lite (waarbij 'Lite' zeker geen betrekking heeft op de functionaliteit, maar op snelheid en 'lichtvoetigheid') een zeer goede interface."

Speciaal gereedschap
De jury stelt dat VerzuimSignaal 'het beste van alle systemen scoort op het gebied van koppelen met andere applicaties aangezien er voor dit doel speciaal gereedschap is ontwikkeld: een dashboard waarmee alle koppelingen worden beheerd en gemonitord'.

Het innovatieve karakter van de software, maar ook dat van de organisatie ligt aan de basis van de nummer één positie van VerzuimSignaal. Het product is flink in ontwikkeling. Sander te Wierik: "VerzuimSignaal groeit toe naar een complete gezondheidsmanagementoplossing die diep inzoomt op contractmanagement van arbodiensten, scenario's geeft en processen aanstuurt. Het is een oplossing die contractafspraken meet en de inzet van mensen en middelen voorstelt die nodig zijn bij een re-integratietraject. Zo is er straks een herstelscenario te schetsen voor bijvoorbeeld een man van 55 jaar met rugklachten die zich al voor de vierde keer in tien jaar tijd meldt met dezelfde kwalen. Dit is mogelijk door zogenaamde referentietabellen. Je kunt VerzuimSignaal straks gaan beschouwen als een ERP-oplossing voor sociale zekerheid."

Momenteel wordt er hard gewerkt aan deze mogelijkheden die naar verwachting medio 2011 beschikbaar komen.