Ingezonden persbericht


Persbericht
HEMA ontwerpwedstrijd 2011 van start!

Amsterdam, 25 oktober 2010

Na een succesvolle ontwerpwedstrijd 2010 met fantastische winnende ontwerpen, is de HEMA ontwerpwedstrijd 2011 van start gegaan. De 24e editie van de HEMA ontwerpwedstrijd heeft als opdracht: `sport en spel'; ontwerp een echt HEMA-product waarmee je het voor iedereen leuker en makkelijker maakt een sport te beoefenen of een spel te spelen. Tot 14 december aanstaande kunnen studenten van vormgevingsopleidingen zich inschrijven via www.hema.nl/ontwerpwedstrijd.

Sport en spel
Voor de 24e editie van de HEMA ontwerpwedstrijd vragen we studenten een écht HEMA-product te ontwerpen binnen het thema `sport en spel'. Een HEMA-sportproduct, een HEMA-spel of een echt HEMA-artikel dat het voor iedereen leuker en makkelijker maakt een sport te beoefenen of een spel te spelen. Binnen, buiten, waar dan ook. In de sportschool, op het veld, in het park, in de trein, de auto of het vliegtuig, op vakantie of gewoon thuis, in je kamer, in de keuken, in de tuin, achter de computer of juist in de woonkamer tijdens een regenachtige dag. Voor jong en oud, voor iedereen.

Vormgeving
De doelstelling van de HEMA ontwerpwedstrijd is ook bij deze editie onveranderd gebleven, namelijk: een bijdrage leveren aan de praktijkvorming van de deelnemers aan de verschillende opleidingen voor mode- of productontwerp in Nederland en België. De vormgeving van onze producten is een belangrijk onderdeel van het succes van HEMA. De HEMA ontwerpwedstrijd streeft ernaar om vormgeving onder de aandacht te brengen van een breed publiek. En dankzij de publiciteit rond de wedstrijd staan de deelnemende jonge ontwerpers meteen in de belangstelling van zowel vakgenoten als consumenten.

Winnaars
HEMA neemt zich voor om een of meerdere winnende ontwerpen in productie te nemen. In de historie van de wedstrijd hebben al vele ontwerpen een plaatsje in de winkel gekregen. Zo is vanaf januari 2011 de regenjas en zuidwester met het dessin van HEMA-foldermateriaal te verkrijgen in de vorm van een boodschappentas. Deze jas ontving in 2009 de 1e prijs in de categorie mode en is ontworpen door Marloes van Geel, Academie voor de Beeldende Kunsten in Maastricht. Een uitgebreide omschrijving van de opdracht en verdere informatie is te vinden op: www.hema.nl/ontwerpwedstrijd. De wedstrijd is te volgen via een weblog: http://blog.hema.nl




Ingezonden persbericht