Nieuw Snor-boek: `Operatie Opvoeden' maakt opvoeden leuk


UTRECHT, 20100907 -- Opvoeden is te leren, maar het is niet altijd even gemakkelijk. De meeste ouders hebben al tientallen opvoedboeken verslonden, maar modelkinderen; ho maar. Voor die ouders is er nu het vrolijke boek `Operatie Opvoeden' van Uitgeverij Snor. Dit boek leert ouders hun kinderen aansturen met militaire precisie. Mét achtergrondinterviews met deskundigen. `Operatie Opvoeden' verschijnt eind oktober.

Uit onderzoek blijkt dat ouders last hebben van faalangst. Hun kinderen moeten goed terecht komen, maar tegelijkertijd weten ze niet hoe ze hun kinderen moeten laten doen wat zij willen. Denk aan normaal hun bord leegeten, op tijd naar bed gaan en hun Lego opruimen. Auteur Gerard Janssen was benieuwd hoe ouders dat vroeger deden, toen alle kinderen nog keurig leken te zijn. Hij zocht in opvoedboeken, maar vond niet wat hij zocht. Een boek dat concreet uitlegt hoe je consequent en duidelijk, maar mét humor de meest voorkomende situaties op een dag tot een goed einde kunt brengen. En daarnaast ook nog vertelt waaróm kinderen zich op een bepaalde manier gedragen en hoe dat in hun hersenen werkt. Zo'n boek is er nu wel: `Operatie Opvoeden'. Voor ouders die nooit meer Lego willen opruimen, en nooit meer apart willen koken voor hun kinderen.

Operaties
Het boek is opgedeeld in zestien operaties, beginnend met Operatie Opstaan en eindigend met Operatie Naar Bed Gaan. Tussendoor komen ook operaties als Ophouden met Zeuren en Ophouden met Ruziemaken aan bod. Het boek helpt je een doel stellen, het juiste materiaal te vinden en vervolgens je missie tot een goed einde brengen. Met de beste tips over hoe de rekruut aan te pakken, en achtergrondinterviews met deskundigen. Zo werkten psycholoog Nico Frijda, wetenschapsjournalist Mark Mieras en slaaponderzoeker Peter Meerlo mee. Bij iedere operatie hoort een lintje, dat de ouders zichzelf, als een operatie naar tevredenheid is voltooid, kunnen opspelden. Zodat ze zichzelf - aan het einde van het boek - met trots kunnen uitroepen tot opperbevelhebber van hun kinderen.

De makers
Gerard Janssen (1967) is schrijver en columnist. Voor Uitgeverij Snor schreef hij verschillende bestsellers als `Zoons!' en `Dochters!'. Studio Kluif uit Den Bosch verzorgde de vormgeving van `Operatie Opvoeden'.

Over Uitgeverij Snor
Uitgeverij Snor is een jonge uitgeverij die erom bekend staat stoffige onderwerpen op een frisse en aanstekelijke manier te behandelen. Snor geeft slimme, speelse en mooi vormgegeven boeken uit die leuk zijn om te lezen en nog leuker zijn om te krijgen.


Titel: Operatie Opvoeden
Auteur: Gerard Janssen
Vormgeving: Studio Kluif
ISBN: 978-90-79961-11-5
NUR: 370
Aantal pagina's: 128
Formaat: 155 x 220
Prijs: ¤ 14,95
Verschijnt: eind oktober 2010

Operatie Opvoeden
Operatie Opvoeden
A. Piers & Gerard Janssen