Provincie Groningen

welzijn > Vrijwilligersprijs 2010

Vrijwilligersprijs 2010

Wie verdient dit jaar de Provinciale Vrijwilligersprijs?

Vrijwilligers zijn heel belangrijk in onze samenleving; ze vormen het 'sociale cement'. Ook in onze provincie zijn veel mensen actief als vrijwilliger. In de dorpsvereniging, het welzijnswerk, de sportvereniging, de kerk, in zorginstellingen, bij evenementen en bij natuur- en milieuorganisaties. Eens per jaar zet de provincie Groningen het vrijwilligerswerk in de schijnwerpers met de uitreiking van de Provinciale Vrijwilligersprijs.

2001-2010: 10 jaar Provinciale Vrijwilligersprijs

Dit jaar reiken we voor de 10e keer de Provinciale Vrijwilligersprijs uit. De vrijwilligersprijs heeft drie categorieën:
* zorg

* leefbaarheid en

* jeugd

Er zijn dus drie prijzen te winnen van maar liefst 3000 euro!

Welke organisatie kunt u aanmelden?

Welke vrijwilligersorganisatie heeft volgens u een voorbeeldfunctie en verdient de Provinciale Vrijwilligersprijs 2010? De organisatie die u aanmeldt, moet in de provincie Groningen werkzaam zijn en is bovendien een voorbeeld voor anderen. U bepaalt of dat zo is. U kunt een organisatie aanmelden in één van de onderstaande categorieën:
* Zorg
In de zorg zijn veel vrijwilligers actief; zowel in instellingen als bij mensen thuis. In welke organisatie gebeurt dit op een bijzondere of aansprekende manier, die een voorbeeld kan zijn voor andere organisaties?

* Leefbaarheid
Er zijn diverse organisaties waarvan de vrijwilligers een bijdrage leveren aan de leefbaarheid inwijken en dorpen. Welke organisatie doet dit op een buitengewone en succesvolle manier?
* Jeugd
In onze provincie is een grote groep jongeren actief als vrijwilliger. Welke organisatie werkt vooral met jonge vrijwilligers (tot 25 jaar), biedt hen afwisselend en uitdagend werk en spreekt daardoor jongeren het meest aan?

U kunt voor 1 oktober het aanmeldformulier invullen. Motiveer duidelijk waarom deze organisatie de Provinciale Vrijwilligersprijs 2010 verdient.

Hoe gaat het verder?

Na 1 oktober selecteert een deskundige jury uit alle aanmeldingen zes genomineerden (twee per categorie). Uit de genomineerden kiest de jury uiteindelijk drie prijswinnaars. U kunt de jury helpen bij het maken van de definitieve keuze door tussen 25 oktober en 6 november uw stem uit te brengen op één van de zes genomineerden. Dat kan in de genoemde periode op deze website.

In de tweede helft van november worden de prijzen uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis.

Vragen of meer informatie?