Ingezonden persbericht


Utrecht, 13 september 2010

Wie heeft mijn muis gepikt?

Een zelfhulpboek voor katten (die helemaal geen hulp nodig hebben)

Verschijningsdatum:
25 oktober

'Nou, da's lekker: jullie mensen hebben bibliotheken vol met zelfhulpboeken voor elk miezerig existentieel probleempje en wij? Wij staan met lege klauwen! En dat terwijl onze levensvragen stukken belangrijker zijn dan die van jullie. Nietwaar?' Auteur en kattenkenner Dena Harris beantwoordt deze noodkreet van onze harige huisvrienden met Wie heeft mijn muis gepikt?, het eerste zelfhulpboek voor katten. 'Hè hè, dat werd tijd!'

Kenners herkennen in dit boek meteen een persiflage op succesvolle klassieke zelfhulpgidsen als Een ongewoon gesprek met God en Wie heeft mijn kaas gepikt? Helemaal op 'zijn kats' geschreven met duidelijke vragen en antwoorden op prangende kattenkwesties en over persoonlijke kattengroei. Dolkomisch en zó waar! Maar laat 'ze' dat niet horen...

In het hoofdstuk 'Een omgewoon gesprek tussen een kat en God' spreekt God zelf tot alle katten. Hij stelt ze gerust, want het is helemaal niet vreemd om in de vieze was te rollen of onhygiënisch om voedsel van de grond te eten. Hij biedt zijn welgemeende excuses aan voor het feit dat het woord 'dog' omgekeerd 'God' spelt: een grote vergissing die beslist niet betekent dat honden enige betekenis hebben. En geeft toe dat mensen knettergek zijn. Dáárom gebruiken ze babytaal om met katten te praten. Dáárom aaien ze - bijzonder irritant - tegen de haren in en het is ook dé reden waarom ze weigeren goudvissen te zien als sushi.

Dena Harris begrijpt precies wat katten willen lezen, namelijk dat de wereld om hen draait. Met veel vaart en humor geschreven en daarom leuk voor iedereen. Of je nu kattenvriend of -hater bent.

Dena Harris is baasje van twee katten en voormalig columnist voor het tijdschrift Cats & Kittens. Zij heeft al meerdere titels op haar naam staan en tevens verschillende bijdragen geleverd aan Chicken Soup for the Soul: What I Learned from the Cat.


Wie heeft mijn muis gepikt?
Dena Harris
Paperback, 144 pagina's
ISBN 978 90 215 4917 0
Prijs ¤ 14,95