GroenLinks Utrecht


GroenLinks Utrecht in gesprek over verkeer

VOOR GEZONDE EN LEEFBARE WIJKEN

MAANDAG 25 OKTOBER 2010

DE MUSKETON, HONDSRUG 19, UTRECHT
AANVANG 20:00 (INLOOP 19:30)

GroenLinks Utrecht organiseert maandag 25 oktober 2010 een rondetafel bijeenkomst in Lunetten over de plannen om de snelwegen A27 en A12 te verbreden en de Noordelijke Randweg Utrecht aan te passen.

GroenLinks spant zich al jaren in om het autoverkeer in en om Utrecht te beperken en het gebruik van de fiets en het Openbaar Vervoer te stimuleren. Het is een van onze peilers uit het Utrechtse collegeakkoord.

Het verbreden van de snelwegen is een nadrukkelijke wens van de rijksoverheid. Voor GroenLinks staan de leefbaarheid in de wijken, het terugdringen van de geluidsoverlast en het verbeteren van de luchtkwaliteit voorop. Het is een flinke opgave om de overlast van de snelwegen terug te dringen en de leefbaarheid in Utrecht te verbeteren. Op deze bijeenkomst wil de GroenLinks fractie met u van gedachten wisselen over de manier waarop we dat voor elkaar kunnen krijgen.

Na een korte inleiding kunt u aan diverse statafels in gesprek met de wethouder Verkeer en GroenLinks raadsleden. Samen met u kijken we welke mogelijkheden er zijn om de leefbaarheid en de gezondheid in uw wijk te waarborgen.

Kom naar de Musketon op maandag 25 oktober!

Sprekers:
Verkeerswethouder Frits Lintmeijer en verkeerswoordvoerder Peter van Corler

Gespreksleider:

Elisabeth van den Hoogen

Aanwezig:

Fractievoorzitter Marry Mos, raadsleden Steven de Vries, Jan Ravesteijn, Jamila Hamid, Chiel Rottier en fractiemedewerkers Herman Kampers en Hans Botman

UITNODIGING Ledenberaad,

MAANDAG 1 NOVEMBER 2010

19.30-21.00, Stadhuis

Verkeer om Utrecht

De fractie en afdeling van GroenLinks Utrecht organiseren op maandag 1 november 2010 een ledenberaad over de plannen van het Rijk om de snelwegen A27 en A12 te verbreden en de Noordelijke Randweg Utrecht aan te passen.

GroenLinks spant zich al jaren in om het autoverkeer in en om Utrecht te beperken en het gebruik van de fiets en het Openbaar Vervoer te stimuleren. Het is één van onze peilers uit het Utrechtse collegeakkoord.

We gaan met de leden in gesprek over de mogelijkheden om de leefbaarheid en de gezondheid in de wijken te waarborgen.

Op 2 november bespreekt de commissie stad en ruimte de plannen voor de Ring Utrecht. Op 4 november is de behandeling in de gemeenteraad.

DINSDAG 26 oktober 2010

amendementenavond provinciaal verkiezingsprogramma

Groen heeft de toekomst! Dat is de slogan waarmee GroenLinks bij de verkiezingen van de Provinciale Staten in maart 2011 ten strijde zal trekken. Alvorens het zo ver is zal het provinciaal verkiezings­programma goedgekeurd moeten worden op PLV van 20 november. Voor amendementen op het concept Verkiezingsprogramma willen we graag met de afdeling Utrecht-stad nadenken. Hiervoor kun je aanmelden bij Liesbeth Op 't Hoog (liesbeth@groenlinksutrecht.nl). Aanmelden is gewenst, maar niet verplicht.

Zie voor het concerpt verkiezingsproggramma http://provincieutrecht.groenlinks.nl/node/53514

Aanvang: 26 oktober 19.30 Locatie: Milieucentrum, Oudegracht 60

Meer informatie over de bijeenkomst op 25 oktober of over het ledenberaad op 1 november? Neem contact op met de fractie van GroenLinks Utrecht op 030-2861122 of mail naar groenlinks@utrecht.nl