Gemeente Enschede

WK-voetbaltoernooi voor jeugd

Finales op Oude Markt

In samenwerking met de voetbalverenigingen en de scholen organiseert de afdeling Sportactivering van de gemeente Enschede een WK-voetbaltoernooi voor jongeren. Van maandag 25 oktober tot en met vrijdag 29 oktober worden er elke dag voorrondes in één stadsdeel gespeeld. De finales zijn op zaterdag 30 oktober op de Oude Markt.

Enschede is kandidaat speelstad voor het WK 2018. Naar aanleiding hiervan vindt er een echt WK-voetbal voor jongeren in Enschede plaats. Alle wedstrijden worden gespeeld tijdens de herfstvakantie in de leeftijdscategorieën 8 t/m 10 jaar en 10 t/m 12 jaar. Er wordt 4 tegen 4 gespeeld zonder keepers. De teams bestaan maximaal uit 5 spelers/speelsters. Er mag voortdurend worden gewisseld. Er wordt gespeeld in de stadsdelen Centrum, Noord, Oost, West en Zuid. Ieder stadsdeel vertegenwoordigt een werelddeel. Elk team krijgt shirtjes van een land uit dit continent. Er kunnen maximaal 960 spelertjes meedoen die allemaal worden uitgenodigd de finales te volgen. Tijdens het voetbaltoernooi zijn er in alle stadsdelen nevenactiviteiten. Zo wordt er met een speciale bal gedribbeld ondersteund door muziek.
De bid-organisatie van het WK-voetbal 2018 zal op de finaledag zaterdag 30 oktober aanwezig zijn op de Oude Markt met een promotiebus.