Gemeente Apeldoorn

Gemeente verwijdert bladafval

De gemeente Apeldoorn maakt vanaf maandag 25 oktober een begin met het verwijderen van bladafval. Bepaalde soorten bomen zoals linden laten al bladeren vallen. In combinatie met regen kunnen bladeren voor gladheid zorgen. Om de verkeersveiligheid op met name de kruispunten te waarborgen, verricht de gemeente kleinschalige veegacties.

Inwoners kunnen het bladafval uit hun eigen tuin gratis aanbieden in de groene container. Ook heeft de gemeente op 27 locaties in boomrijke buurten bladkorven geplaatst. De bladkorven worden minimaal twee keer per week geleegd.

De planning van de werkzaamheden is sterk afhankelijk van weersinvloeden zoals nachtvorst, sneeuw en regen. Ook de soort boom heeft invloed op de wijze van werken. Eiken laten bijvoorbeeld het blad geleidelijk vallen, terwijl platanen dit in één keer doen. Daarom is vooraf geen exacte planning per wijk aan te geven. De gemeente Apeldoorn streeft ernaar om vanaf 8 november het blad grootschalig van de straten, de plantsoenen, de bermen en de paden te verwijderen.

Van 8 tot en met 12 november zijn de veegploegen actief in:

· Anklaar en Sluisoord

· Parken

· Ugchelen

· Rondwegen in De Maten

Van 15 tot en met 19 november zijn de veegploegen actief in:

· Anklaar en Sprenkelaar

· Spainkbos

· Componistenkwartier en Winkewijert

· Ontsluitingswegen in De Maten

De planning van de werkzaamheden en de locaties van de bladkorven staan op www.apeldoorn.nl/bladafval.

Einde persbericht