Persbericht

Duizenden systemen voorzien van NetApp Data ONTAP 8 UZ Leuven realiseert gedeelde IT-infrastructuur met storage-platform

Schiphol-Rijk, 25 oktober 2010 - NetApp (NASDAQ: NTAP) lanceerde ruim een jaar geleden de laatste versie van Data ONTAP® 8. Inmiddels zijn duizenden systemen voorzien van het schaalbare storage-platform. Data ONTAP 8 is onder meer geïmplementeerd bij het Universitair Ziekenhuis Leuven. De groeiende vraag naar een flexibelere IT-omgeving wordt volgens NetApp ingegeven door de enorme groei van data en de verschuiving van verouderde 'silo'-architecturen naar gedeelde IT-infrastructuren.

NetApp blijft met Data ONTAP 8 inspelen op de veranderende behoefte van de klant door het bieden van flexibele, geïntegreerde dual mode-besturingsfuncties. Daarnaast levert Data ONTAP 8 een schaalbaar platform dat meerdere workloads ondersteunt en zorgt voor consolidatie van IT. Steeds meer klanten maken de overstap naar Data ONTAP 8 om flexibele, schaalbare en efficiënte gedeelde storage-omgevingen te bouwen die tegemoet komen aan de veranderende zakelijke behoeften en toekomstige veranderingen.

"Klanten worden voor nieuwe uitdagingen gesteld en denken anders over hoe investeringen in de IT-infrastructuur hun business kunnen verbeteren", zegt Ed Chow, vice-president productmanagement, productgroep storage-systemen bij NetApp. "NetApp heeft Data ONTAP 8 ontworpen om in te spelen op de veranderingen in de markt en om klanten te helpen hun omgevingen flexibel en efficiënt in te richten zodat kan worden voldaan aan de veranderende zakelijke behoeften."

"NetApp heeft een belangrijke rol gespeeld in het behalen van operationele efficiency bij het Universitair Ziekenhuis Leuven. Ook hebben we dankzij NetApp de substantiële datagroei van 50% per jaar onder controle", zegt Reinoud Reynders, IT-infrastructuur manager bij UZ Leuven. "Data ONTAP 8 kwam precies op het juiste moment voor ons. Het stelt ons in de gelegenheid om grote hoeveelheden data zonder onderbrekingen te verplaatsen naar ondersteunende, data-intensieve zorgapplicaties. De uniforme architectuur van NetApp zorgt voor de juiste ondersteuning van meerdere transactionele workloads, schaalbaarheid om grote data-indelingen te ondersteunen en flexibiliteit om direct te kunnen voldoen aan de veranderende zakelijke behoeften."

Meer nieuws en details over Data ONTAP 8 zijn te lezen in de volledige, Engelstalige persberichten op www.netapp.com