Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, oktober 2010

Architecten profileren zich

Deze dagen verschijnen er bij uitgeverij SUN architecture drie boeken waarin het werk en de werkwijze van architectenbureaus centraal staan. In het boek 'Cumulus' staan de visies en inspiratiebronnen van Marx&Steketee architecten centraal. In 'Circumstances' worden de omstandigheden waaronder de gebouwen van Meyer en Van Schooten architecten tot stand komen belicht. En in 'Cultivating the City' toont Bob Allies van Allies and Morrison, de masterplanners van de Olympische Spelen in 2012 in Londen, de impact dit evenement op de stad.

Contact door toeval en conflict
'Cumulus' is een architectuurboek waarin het gedachtegoed van de Eindhovense architecten Annette Marx en Ady Steketee wordt weergegeven. Het boek heeft een experimentele opbouw die past bij dit controversiële duo. Verschillende essays in woord en beeld zijn opeengestapeld en bieden een kijk op de facetten van het werk en de werkwijze van het bureau. De novelle 'One night stand' van schrijver Edzard Mik vormt het scharnierpunt van het boek. Het slot van het boek toont niet alleen de uitgevoerde werken, maar ook schetsen en ideeën van het bureau. 'Cumulus' is een inspiratiebron voor de lezer. > Lees verder

Cumulus - Werk en ideeën van Marx&Steketee architecten Edzard Mik e.a.
ISBN 9789085068846 | Nederlandstalig | Hardcover | 232 pagina's ¤ 34,50
uitgave van SUN
> Meer informatie

Omgaan met veranderende omstandigheden
Klein, groter, groot. De loopbaan van Roberto Meyer en Jeroen van Schooten begon in de jaren tachtig met het ontwerp van woonhuizen en winkelinterieurs en ontwikkelde zich via het hoofdkantoor van de ING in Amsterdam tot het ontwerp van complexe projecten zoals het stationsgebied van Rotterdam. De omstandigheden bepaalden steeds het ontwerp, de ideeën en de methodologie. In 'Circumstances' vertellen de architecten Roberto Meyer en Jeroen van Schooten hoe ze in het ontwerpproces van hun projecten omgaan met veranderingen van de omstandigheden.

Circumstances - Werk van Meyer en Van Schooten architecten Hans Ibelings
ISBN 9789085069713 | Nederlands/Engelstalig | Paperback | 264 pagina's ¤ 45,00
uitgave van SUN
> Meer informatie

De stedenbouwkundige impact van de Olympische Spelen Bob Allies is partner bij architectenbureau Allies and Morrison, de master planners van de Olympische Spelen van 2012 in Londen. In 'Cultivating the City' gaat hij in op de impact van een massa-evenement als de Olympische spelen op de gebouwde omgeving, en op de concepten die bedacht kunnen worden om de reusachtige infrastructuur voor Olympische spelen een gepaste plaats te geven tijdens en ook na het evenement. Dit boek is gebaseerd op de lezing die Bob Allies in 2009 hield op de TU Delft in het kader van de reeks 'Designers of the Future'. > Lees verder

Cultivating the City - London before and after 2012 Bob Allies
ISBN 9789085069546 | Engelstalig | Paperback | 80 pagina's ¤ 14,90
uitgave van SUN
> Meer informatie

Informatie voor de pers
Voor informatie, beeldmateriaal, een recensie-exemplaar of een gesprek met een auteur/redacteur kunt u contact opnemen met uitgeverij SUN architecture, Marlies Dijkstra, T 020-5244512, m.dijkstra@sunarchitecture.nl.

'Circumstances' wordt op donderdag 4 november aangeboden aan Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland, in het gebouw New Babylon in Den Haag. Het programma begint om 17.00 uur en duurt tot 20.00 uur. De presentatie is besloten, maar toegankelijk voor pers. Als u bij deze presentatie aanwezig wilt zijn, stuur dan een e-mail naar m.dijkstra@sunarchitecture.nl.




Ingezonden persbericht