Persbericht

LogMeIn introduceert gratis online meeting tool join.me

AMSTERDAM ­ 25 oktober, 2010 ­ LogMeIn heeft de stap gemaakt naar de markt voor online meeting en collaboration met de lancering van join.me. Dit is een gratis, eenvoudige en lichte online sharing tool. Join.me biedt gratis online meetings voor zowel privé- als zakelijk gebruik tot 250 deelnemers. Hiervoor zijn geen registraties, plug-ins of accounts vereist.

Join.me meetings kunnen binnen enkele seconden worden opgezet vanaf de join.me website of vanaf een gratis desktop app. De website biedt twee opties: 'share' of 'join'. Wanneer gekozen wordt voor 'share', wordt er direct een meeting opgezet en wordt een meeting link en een 9-cijferige code (bv. http://join.me/111-222-333) gecreëerd die eenvoudig gedeeld kan worden via bijvoorbeeld e-mail, Twitter of IM. Het bijwonen van een meeting is nog eenvoudiger. De genodigden klikken hiervoor op een meeting link of voeren de ontvangen code in op de website, in het 'join'-veld. Binnen enkele seconden hebben zij het beeldscherm van de presentator op hun eigen scherm. Hiervoor is geen registratie nodig.

De 'pro'-versie van join.me is een uitgebreide versie van de kosteloze versie. Deze biedt eenvoudige meeting planners, gepersonaliseerde join.me-codes (bv. http://join.me.pietsweekvergadering) en de mogelijkheid om andere gebruikers toe te voegen en te verwijderen binnen de join.me account. Deze betaalde versie biedt ook de mogelijkheid om te beheren wie er toegang kan krijgen tot een bepaalde meeting door middel van een 'meeting lock' en een 'request-to-join'-functie. Dit is een uitkomst wanneer een zelfde meeting code wordt gebruikt voor terugkerende meetings.

"Tijdens de eerste fase van join.me waren we het er snel over eens dat we een oplossing moesten ontwikkelen die licht, snel en erg eenvoudig te gebruiken is", zegt Kevin Bardos, vice president van collaboration producten bij LogMeIn. "Kosten, plug-ins, lange registratieformulieren zijn allemaal onnodige drempels voor het gebruik van een online collaboration tool. Wij wilden een oplossing hiervoor bieden die zich onderscheidt van de bestaande oplossingen op deze markt. Met join.me zijn we op al deze punten geslaagd."

De 'pro'-versie van join.me is verkrijgbaar in de vorm van een maand- en een jaarabonnement. De prijs hiervan is aan te vragen bij LogMeIn via https://join.me/