Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 25 oktober 2010

Landschap Noord-Holland zoekt blikvanger voor de Overplaats Ontwerpprijsvraag voor een blikvanger

Landschap Noord-Holland is op zoek naar een ontwerp voor een blikvanger voor de Overplaats. Op de landgoederen in Heemstede worden op dit moment diverse herstelprojecten uitgevoerd. Vorig jaar herstelde Landschap Noord-Holland de zichtas vanaf De Hartekamp naar de Overplaats. De zichtas bood in het verleden uitzicht op een theekoepel die in de loop der tijd is verdwenen. Op deze locatie wil Landschap Noord-Holland een nieuw object laten verrijzen.

Ooit stond op de locatie in de overtuin van de Hartekamp een theehuis. Vanaf het hoge duin was er een fraai zicht op het imposante huis en aan de andere zijde op het toen nog natte Haarlemmermeer. Niet vreemd dat dit een geliefd punt was van de bewoners en gasten van de Hartekamp. Rond 1980 is het theehuis helaas afgebrand.

Landschap Noord-Holland maakt zicht sterk voor het beheer, behoud en/of herstel van cultuurhistorisch erfgoed en herstelt in de komende tijd delen van De Overplaats. Daarbij aansluitend wil het Landschap de locatie van de theekoepel haar allure van weleer teruggeven. Via een prijsvraag roept Landschap Noord-Holland creatieve geesten op een ontwerp te maken voor de nu lege plek. Het is niet de bedoeling om er weer een theehuis te bouwen.

Deelname aan de prijsvraag
Wanneer u een goed ontwerp kunt maken om deze locatie met kunst of een bouwwerk te verfraaien, meldt u aan bij Landschap Noord-Holland. Voorwaarde is dat u uitvoerend beeldend kunstenaar, (landschaps)architect of landschapontwerper bent. Op onze website www.landschapnoordholland.nl is het complete wedstrijdprogramma te downloaden. In maart 2011 zal een deskundige jury een winnaar kiezen uit de inzendingen. Voor meer informatie stuurt u een e-mail naar projectleider Arthur Schaafsma, a.schaafsma@landschapnoordholland.nl.