Ingezonden persbericht


Persbericht

Maarsbergen, 25 oktober 2010

Afgelopen week ruim
twee miljoen kijkers voor Eredivisie Live
Eredivisie Live heeft de afgelopen week (week 42) een kijkcijferrecord gebroken door de grens van 2.000.000 kijkers te doorbreken. Maar liefst 1.919.000 kijkers (6+) stemden deze voorbije week af op het hoofdkanaal van de voetbalzender. Het tweede kanaal bereikte 368.000 kijkers (6+). Dit blijkt uit de metingen van Stichting KijkOnderzoek (SKO). Eredivisie Live was daarmee met afstand de best bekeken digitale TV zender van Nederland. Eredivisie Live is de maand oktober als 'Zender van de maand' vrij toegankelijk voor digitale TV abonnees van TV aanbieder Ziggo.

De best bekeken wedstrijd van het afgelopen weekend was PSV - Feyenoord, met maar liefst 764.000 kijkers (6+). Ook Excelsior - Ajax werd met 651.500 kijkers (6+) zeer goed bekeken.

De kijkcijfers van de Nederlanse digitale TV zenders zijn op week- en maandbasis terug te vinden op de website van SKO: http://www.kijkonderzoek.nl/kijkcijfers/sko-digitaal/

Eredivisie Live
Eredivisie Live is het eigen live voetbalkanaal van de Eredivisie Clubs. Van de clubs en voor de fans. Iedere speelronde van de Eredivisie worden hier alle wedstrijden live uitgezonden, gepresenteerd door de vaste gezichten Jan Joost van Gangelen en Humberto Tan met deskundige analyses van onder anderen Jan van Halst, Jaap Stam, Guus Hiddink, Erwin Koeman, Patrick Kluivert, Giovanni van Bronckhorst en Kenneth Perez. Bovendien is er naast de uitgebreide berichtgeving rondom de Eredivisie ook doordeweeks regelmatig veel (inter)nationaal live topvoetbal te zien uit de UEFA Europa League, de KNVB Beker en de Jupiler League. Naast het grote aantal live wedstrijden is er op Eredivisie Live ook veel extra's te zien. Alle samenvattingen uit de Eredivisie en de Jupiler League. De mooiste doelpunten, Club TV, documentaires over de grootste clubs in de wereld en het 'Eredivisie Magazine' met het laatste nieuws van en over alle clubs. Iedere zondag biedt '90 Minutes' een compleet overzicht va n het speelweekend en beschouwen Wilfred Genee en Johan Derksen na in 'Doordekken'. Eredivisie Live is bij verscheidene TV aanbieders ook in HD beschikbaar.
---