Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - maandag 25 oktober 2010

Unieke promotieclip door Utrechtse school

UTRECHT - Leerlingen van middelbare school UniC in Utrecht lanceren vandaag hun eigen lipdub op Youtube. Dit hebben ze gedaan om hun school op een flitsende manier te presenteren. De clip is te vinden op www.unic-utrecht.nl en op www.viervrienden.nl/unic.

Playbacken nieuwe stijl
De lipdub rage is uit America over komen waaien. Het idee is simpel: studenten van universiteiten playbacken op een bekend nummer. Verspreid door de gangen van de school beelden ze het nummer zo creatief en leuk mogelijk uit. En de camera gaat in een vloeiende beweging langs alle studenten en neemt de clip in één shot op.

Levende marmeren beelden
De leerlingen van UniC uit Utrecht wilden laten zien dat hun school echt UnieK is. Ze playbacken op het nummer A Little Less Conversation, een remix van Junkie XL op Elvis Presley en halen daarbij al hun creativiteit uit de kast. Van Elvis kostuum tot schildersezel, van sumo worstelaar tot tableau vivant...

Leerlingen kwamen zelf met de gekste ideeën. "We hebben op een hele unieke manier invulling gegeven aan onze lipdub." zegt Vera uit VWO 6. "Een super gezellige middag, met een leuk resultaat," vult Annika uit 5VWO enthousiast aan.

De opname van de clip was op 1 oktober j.l. De school werd hierbij terzijde gestaan door het Utrechtse communicatiebureau 'Vier vrienden'. Het was voor hun niet de eerste lipdub, maar 'het blijft een bijzondere uitdaging om alle creativiteit en energie van zoveel leerlingen te gebruiken en tot een mooi resultaat te komen', vertelt Herm van Veen, productiemanager.

UniC havo-vwo geeft onderwijs nieuwe stijl. Een vrijere aanpak van onderwijs leert leerlingen zelf te leren en samen te werken, onder goede begeleiding en binnen een duidelijke structuur. Voor meer informatie: www.unic-utrecht.nl.

Vier vrienden is een communicatiebureau gevestigd in Utrecht. www.viervrienden.nl.