Ingezonden persbericht


Persbericht

LANGE TERMIJN SAMENWERKING TUSSEN
DUTCH FILMWORKS EN SBS BROADCASTING B.V.

Dutch FilmWorks (DFW), de filmdistributeur die sinds 1998 een toonaangevende rol in de Benelux speelt bij de distributie van films in zowel de bioscoop als op DVD, Blu-Ray, TV en Video On Demand, is met SBS Broadcasting B.V. een lange termijn samenwerking aangegaan betreffende het aanleveren van films voor de zenders NET 5, SBS 6 en Veronica.

In de overeenkomst zijn onder meer de volgende titels opgenomen:

THE AMERICAN
Een film van Anton Corbijn met in de hoofdrollen George Clooney, Thekla Reuten, Johan Leysen en Violante Placido. Jack, een specialistische wapenmaker en -gebruiker, is een meester in zijn vak. Wanneer een klus in Zweden slechter afloopt dan verwacht, besluit hij naar zijn contact Pavel in Rome af te reizen. In afwachting van het wapen waarmee hij een nieuwe opdracht moet uitvoeren, duikt Jack onder in een klein Italiaans bergdorp. Daar sluit hij vriendschap met een priester en ontmoet hij de verleidelijke Clara. Tevens krijgt hij het verzoek om voor een nieuwe klant, Mathilde, een wapen te maken.

CHRONICLES OF RIDDICK 2
Een film van David Twohy (scenario en regie). Eerder maakte hij A Perfect Getaway, The Chronicles Of Riddick en The Arrival. Hij schreef ook de scenario's van Waterworld en G.I. Jane. US release: 2011. Met Vin Diesel in de hoofdrol.

CONAN 3D
De langverwachte remake van Conan The Barbarian uit 1982. Een film van Marcus Nispel met in de hoofdrollen Jason Momoa, Ron Perlman, Rachel Nichols en Rose McGowan. US release: 2011. Conan is de laatste van zijn volk. Hij zag zijn vader sterven en is vastbesloten om hem te wreken. Hij zal iedereen doden die verantwoordelijk was voor de dood van zijn volk. Maar hij heeft een erg gevaarlijke vijand: de almachtige Khalar Sing.

THE GHOST WRITER
Een film van Roman Polanski met in de hoofdrollen Ewan McGregor, Pierce Brosnan en Kim Cattrall. Wanneer een succesvolle Britse ghostwriter instemt om de memoires te schrijven van Adam Lang, de vroegere premier van Groot-Brittannië, lijkt dat de kans van z'n leven te zijn. Hij vliegt naar het Amerikaanse huis van Lang om de onafgemaakte biografie te kunnen voltooien van zijn voorganger, die bij een ongeluk is omgekomen.

THE GREY
Een film van Joe Carnahan (The A-Team, Smokin' Aces).. Met in de hoofdrol Liam Neeson. US release: 2012 Een groep arbeiders keert per vliegtuig terug naar de beschaving, nadat zij voor een paar maanden hebben gewerkt aan een nieuwe pijpleiding in Alaska. De 737 die hen vervoert stort neer. De overlevenden worden opgejaagd door een aantal wilde, ruige wolven. Een gevecht tussen man en dier begint.

THE JONESES
Een film van Derrick Borte met Demi Moore, David Duchovny en Amber Heard. Kate en Steve Jones lijken het perfecte paar te zijn, die samen met hun al even perfecte tieners Jenn en Mick verhuizen naar het perfecte huis in een luxe woonwijk met de mooiste spullen van de buurt. Het enige probleem is dat ze geen echt gezin zijn, maar werknemers van een grote marketingorganisatie.

LOL: LAUGHING OUT LOUD
Een film van Lisa Azuelos (scenario en regie). Met in de hoofdrollen Miley Cyrus, Ashley Greene en Demi Moore. US release: 2011. Deze film is een remake van de gelijknamige succesvolle Franse speelfilm uit 2008. Levend in een wereld verbonden door YouTube, iTunes en Facebook, navigeren Lola en haar vrienden op de druk van school romances en vriendschap, terwijl ze ondertussen hun onverdraaglijke en verwarde ouders proberen te ontwijken. Als Lola's moeder, Anne, 'per ongeluk' haar dochters smeuïge dagboek leest, realiseert ze zich hoe groot de kloof in hun communicatie is geworden.

LAST NIGHT
Een film van Massy Tadjedin (scenario en regie). Met in de hoofdrollen Keira Knightley, Sam Worthington en Eva Mendes. Een getrouwd echtpaar wordt op de proef gesteld als de man tijdens een zakenreis een affaire krijgt met een collega. Zijn vrouw komt echter op dezelfde avond haar vroegere liefde tegen. Een film over een gecompliceerde liefde, loyaliteit en verraad.

TRUST
Een film van David Schwimmer met in de hoofdrollen Clive Owen, Catherine Keener, Viola Davis en David Schwimmer zelf. Will en Lynn Cameron leven samen met hun drie kinderen een veilig en gelukkig familieleven. Totdat hun 14-jarige dochter Annie via het web een nieuwe zestienjarige vriend Charlie ontmoet. Annie en Charlie spreken af, hetgeen desastreuze gevolgen heeft voor de hele familie: Charlie blijkt een 40-jarige pedofiel te zijn en hij gijzelt Annie. Vader Will gaat op zoek naar zijn dochter en is uit op brute wraak.

THE MECHANIC
Een film van Simon West met in de hoofdrollen Jason Statham, Ben Foster en Donald Sutherland. US release: 2011. Een huurmoordenaar leert een nieuweling, die verwant is aan een van zijn vroegere slachtoffers, de fijne kneepjes van zijn vak.

SPLICE
Een film van Vincenzo Natali met Adrien Brody, Sarah Polley en David Hewlett. Elsa en Clive zijn jonge, briljante wetenschappers die gespecialiseerd zijn in het splitsen van DNA afkomstig van dieren, om nieuwe soorten te creëren. Ze worden echter gedreven door hun ambitie, en negeren zowel legale als ethische grenzen wanneer ze het DNA van mens en dier vermengen om een nieuw organisme te scheppen.

STONE
Een film van John Curran met in de hoofdrollen Robert De Niro, Edward Norton en Milla Jovovich. Reclasseringsambtenaar Jack Mabry wil graag, voor zijn naderende pensioen, enkele zaken afronden. Zoals die van Gerald "Stone" Creeson, een veroordeelde brandstichter. Hij voelt er weinig voor om hem eerder vrij te laten. Stone haalt zijn vrouw Lucetta over om Jack te verleiden.

Naast de prominente plek die Dutch FilmWorks in de Benelux inneemt bij de distributie van films op diverse platforms, is zij ook actief als uitgever / distributeur van boeken en magazines. Door de jaren heen heeft DFW een omvangrijke library opgebouwd met meer dan 3.000 titels. Het bedrijf heeft kantoren in Nederland en België. Er werken 45 mensen.




Ingezonden persbericht