Ingezonden persbericht


QATAR AIRWAYS VOEGT PHUKET TOE ALS BESTEMMING

2e stad in Thailand en 93e bestemming van de vluchtmaatschappij 25 oktober 2010

Parijs, FRANKRIJK - Qatar Airways heeft zijn tweede bestemming in Thailand geïnaugureerd met zijn eerste vlucht naar Phuket op 13 oktober.

Dit Thaise toeristische eiland is de 93e bestemming van Qatar Airways en de 8e route die de maatschappij lanceert sinds het begin van 2010.

De vluchten naar Phuket maken deel uit van de strategie om het luchtverkeer met bestemming Thailand te doen toenemen, vooral door de verhoogde frequentie vluchten tussen Doha en Bangkok. Vanaf 1 november 2010 zullen er niet twee, maar drie vluchten per dag gaan.

Een ceremonie heeft plaatsgevonden bij de aankomst van het eerste vliegtuig in Phuket. Leden van de regering en de directie van het vliegveld waren aanwezig bij deze officiële aankomst.

Volgens de Algemeen Directeur van Qatar Airways, Akbar Al Baker, neemt het aantal bezoekers van Phuket snel toe, en het doel van Qatar Airways is dan ook om aan zijn Europese clientèle uitstekende verbindingen naar deze nieuwe bestemming te bieden.

"Ondanks het feit dat het aantal toeristen op het eiland binnenkort meer dan 4,5 miljoen zal zijn, bieden weinig maatschappijen op het moment vluchten aan naar deze bestemming met een vertrek vanuit Europa. Wij hebben dus de kans om ons een groot deel van dit marktsegment toe te eigenen."

De Commercieel Vice-President van Qatar Airways voor Zuid-Oost Azië en de Zuid-Pacific, Marwan Koleilat, heeft bevestigd dat de luchtvaartmaatschappij zich ook wil richten op zakenreizigers door een vlucht vanuit de zuidelijke provincie van Thailand aan te bieden.

"De provincie van Phuket is de op één na rijkste regio van Thailand en daardoor een ideale bestemming voor Qatar Airways. Thailand heeft 1,5 miljoen inwoners, een aantal dat aanzienlijk toeneemt tijdens het toeristische seizoen. Daarom staat de luchtvaartmaatschappij klaar om lokale leidinggevenden aan boord te ontvangen, in het bijzonder diegenen uit de internationale hotelketens die van de voordelen en verbindingen van deze vlucht kunnen profiteren", verduidelijkt Marwan Koleilat.

Hij heeft de lokale autoriteiten bedankt voor hun hulp tijdens het opzetten van de nieuwe verbinding. Marwan Koleilat heeft hieraan toegevoegd dat Qatar Airways het recht heeft verworven om tickets tussen Phuket en Kuala Lumpur te verkopen.

Met de lancering van de lijn Doha-Phuket ligt het huidige aantal bestemmingen van Qatar Airways in Pacifisch-Azië op zeventien. Qatar Airways heeft sinds februari 2010 wereldwijd zeven nieuwe bestemmingen geopend: Bangalore, Kopenhagen, Ankara, Tokyo, Barcelona, Sao Paulo en Buenos Aires.

Zes nieuwe routes zullen gedurende de vier komende maanden geopend worden: Hanoi (1 november), Nice (24 november), Bukarest en Budapest (11 januari 2011) en Brussel (31 januari 2011).

Qatar Airways hoopt in 2013 op de 120 belangrijkste bestemmingen wereldwijd te vliegen, met een moderne vloot van 120 vliegtuigen. Op dit moment telt de vloot van de luchtvaartmaatschappij 89 vliegtuigen die naar 93 bestemmingen in Azië, Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Pacifisch-Azië evenals Noord- en Zuid-Amerika vliegen.

Brussel zal vijf maal per week bediend worden vanaf 31 januari 2011. Vandaag biedt Qatar Airways vluchten aan vanaf verschillende Europese luchthavens zoals Parijs, Frankfurt, München en Milaan, om maar enkele opties te noemen met verbindingsmogelijkheden bij vertrek vanuit Nederland. Ook Nederlandse en Luxemburgse reizigers krijgen een nieuwe verbindingsmogelijkheid met de opening van Brussel.

Reserveringen met vertrek uit Brussel zijn al mogelijk op www.qatarairways.com of via de telefoon op 0900 0400404 (prijs van een lokale oproep).

Over Qatar Airways: www.qatarairways.com

Qatar Airways is onlangs verkozen tot 'Derde Beste Maatschappij ter Wereld' door de onafhankelijke luchtvaart enquête Skytrax, waaraan bijna 18 miljoen passagiers meededen. De luchtvaartmaatschappij heeft ook een prijs ontvangen voor de beste service aan boord evenals voor de beste restauratieservice in de Business Class en is voor het vijfde jaar op een rij uitgeroepen tot beste luchtvaartmaatschappij uit het Midden-Oosten.

Qatar Airways is ook de eerste maatschappij die een onderscheiding heeft ontvangen voor de "Beste Klantenservice in het Midden-Oosten". Deze nieuwe prijs vervangt degene van het "Beste Boordpersoneel in het Midden-Oosten", die Qatar Airways zeven opeenvolgende jaren in ontvangst mocht nemen. Deze nieuwe, grotere categorie bevat al het personeel dat in contact staat met de passagiers; het boord- en luchthavenpersoneel evenals de reserverings- en incheckservice inbegrepen.

De luchtvaartmaatschappij heeft meer dan 200 toestellen besteld met een waarde van meer dan 40 miljard dollar. Qatar Airways is één van de klanten van de Airbus A380 "bi-super-jumbo" en heeft 5 bestellingen lopen, waarvan de leverdatum voorzien is vanaf 2012, als de New International Airport van Doha operationeel zal zijn. Zie voor meer informatie www.ndiaproject.com en www.qatarairways.com. Voor meer informatie over Qatar Executive, zie www.qatarexec.com.

TOEGANG TOT BEELDMATERIAAL VAN QATAR AIRWAYS:
FTP URL: ftp://ftp.qatarairways.com.qa
User Name: qrcomms
Password: O4Au2006




Ingezonden persbericht