Gemeente Leeuwarden

Historische beelden Wilhelminaplein sieren bouwschutting Project Nieuw Zaailand.

De bouwschutting van Project Nieuw Zaailand heeft een metamorfose ondergaan en is klaar voor de komende winterperiode. De ruim 2,5 meter hoge schutting aan het Ruiterskwartier is in een lichtblauwe kleur gespoten. Allerlei lijnvormen, geënt op de Leeuwarder leeuw in de huisstijl, sieren de schutting van Project Nieuw Zaailand.

In de lijnen zijn ook historische beelden van het Wilhelminaplein verwerkt. Zo is op de schutting de bioscooptent van C. Riozzi uit 1898 te zien, de harddraverij in 1830, het bezoek van koningin Wilhelmina en prins Hendrik in 1905 en de Bloemenmarkt op Hemelvaartsdag in 1954. De beelden zijn beschikbaar gesteld door het Historisch Centrum Leeuwarden; het centrum voor het Leeuwarder historische erfgoed.

Informatie over deze beelden is na te lezen op www.historischcentrumleeuwarden.nl. Hier vindt u nog veel meer historische beelden van het Wilhelminaplein in Leeuwarden.

De komende winterperiode blijven we het gebied rondom de bouw aankleden met feestelijke en thematische aanpassingen, zodat het voor het winkelend publiek ook in de winterperiode aantrekkelijk blijft.

Kijk ook eens op www.nieuwzaailand.nl




Gemeente Leeuwarden