Syntens

Uitnodiging Masterclasses Toegepaste Nanotechnologie

U als ondernemer staat aan het begin van een tijdperk waarin nanotechnologie gaat zorgen voor ongekende ontwikkelmogelijkheden. Misschien past u nu al nanotechnologie toe bij nieuwe producten, productiemethoden en -processen. Van micro-elektronica tot zelfreinigende materialen en van medische toepassingen tot nanosensoren; de mogelijkheden zijn grenzeloos.

Syntens wil samen met u op een ongedwongen manier verkennen hoe u nanotechnologie kunt toepassen in uw bedrijf. Daarom nodigen Syntens en TNO u uit om dit komende najaar naar het Van Leeuwenhoek Laboratorium voor nanotechnologie te komen. Hét kloppende hart van nanotechnologie onderzoek in Nederland.
Voor wie zijn deze masterclasses toegepaste nanotechnologie bedoeld?

Voor u als ondernemer die geïnteresseerd is in de mogelijkheden van nano- technologie. Bent u verantwoordelijk voor nieuwe producten en productieprocessen en wilt u extra inspelen op onbenutte klantwensen? Schrijf u dan nu in!

Wat levert uw deelname op?


* Unieke en inspirerende workshops over de toepassing van nanotechnologie

* Concrete kansen voor uw bedrijf

* Individuele begeleiding bij het oppakken van de kansen die de inzet van nanotechnologie u kan bieden

Masterclass 1 - Producten met unieke toplaag - dinsdag 26 oktober 2010

Kunt u de prestaties van uw producten verhogen door de oppervlakte eigenschappen aan te passen? En hoe doet u dit? Uw producten hebben een unieke prestatie verhogende toplaag:

* Zelfreinigend

* Lage wrijving

* Krasvast

* Self healing

Masterclass 2 - Klein, kleiner, kleinst - dinsdag 30 november 2010

Ziet u kansen voor producten met details die je niet meer met het blote oog kunt zien? Miniatuur fabricage biedt u nieuwe mogelijkheden:
* Op maat gemaakte producten

* Veranderende materiaaleigenschappen in één component

Masterclass 3 - Miniatuur verkenners - dinsdag 14 december 2010

Wat zijn de mogelijkheden met zeer kleine slimme sensoren? Nano-sensorieken bieden nieuwe mogelijkheden:

* Meerdere typen sensoren op slechts één fiber
* Continu en inline meten in extreme omstandigheden
* Zeer laag gewicht

Locatie en tijd

De Masterclasses worden gehouden bij TNO in het Van Leeuwenhoek Laboratorium voor nanotechnologie, Stieltjesweg 1, te Delft. Alle masterclasses zijn van 14:00 - 19:00 uur. Voor de programma's van de verschillende masterclasses, klik hier. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Kosten

Aan de deelname aan de Masterclasses zijn geen kosten verbonden. U kunt zich aanmelden voor één masterclass maar kunt ook aan alle masterclasses deelnemen.

Aanmelden

Ga naar deze website om u aan te melden voor een of meerdere masterclasses. Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij Ruud Meijvogel, Syntens: 088 - 444 0 244 of Erik Ham, TNO: 015 -269 2 208.