Gemeente Voorschoten

subsidieplan

Inspraakavond concept Subsidieplan

Op 26 oktober a.s. organiseert de gemeente een inspraakavond over het concept Subsidieplan 2012 tot 2016. In het Subsidieplan staat voor welke activiteiten gemeentelijke subsidie aangevraagd kan worden. De uitnodiging voor deze avond wordt binnenkort toegezonden aan de organisaties die gemeentelijke subsidie ontvangen.

Inspraakavond
Tijdens de avond hoort de gemeente graag de mening van de gesubsidieerde organisaties over de opzet en inhoud van het nieuwe Subsidieplan. De discussie van deze avond is basis voor de verdere aanscherping van het concept Subsidieplan, welke vervolgens aan het college van Burgemeester en Wethouders en de Gemeenteraad wordt aangeboden.

Economische ontwikkelingen
Uiteraard vormen de huidige economische ontwikkelingen ook onderwerp van gesprek. Zo ontkomt Voorschoten niet aan de effecten van het huidige economische klimaat. De gemeente moet fors bezuinigen. Er wordt daarom een pakket van bezuinigingsmaatregelen voorgelegd aan de Gemeenteraad. Op 11 november behandelt de Gemeenteraad dit voorstel. Het Subsidieplan zal ook waarschijnlijk de gevolgen van de bezuinigingen ondervinden. Hierbij wordt een beroep gedaan op het zelfvoorzienende karakter van de verenigingen en organisaties die allemaal voor dezelfde uitdaging komen te staan.

Invloed van de economische ontwikkelingen op toekenning subsidies Alle gemeentelijke subsidies worden altijd toegekend onder voorbehoud van goedkeuring van de Gemeenteraad. Er wordt naar het zich laat aanzien niet aan de reeds onder dit voorbehoud toegekende subsidies getornd. Wel moet met ingang van de nieuwe subsidie periode, vanaf 2012, rekening worden gehouden met bijstelling van de subsidies.

Gezamenlijke uitdaging
Wij dagen organisaties die subsidie aan willen vragen uit om mee te denken over kostenbesparende mogelijkheden. Geeft u binnen uw eigen vakterrein aan op basis van uw ervaring en kennis, of deze kostenbesparing moet worden gezocht in het aanboren van andere financiële bronnen, het verhogen van lidmaatschapsgelden, samenwerking, het terugdringen van overhead, et cetera.

Wij vragen u dan ook na te denken over creatieve initiatieven die zorgen voor een zo mogelijk gelijkblijvend aanbod tegen een lagere gemeentelijke bijdrage.

* 20 september 2010