Gerechtelijke organisatie

Renvooizitting rechtbank Zutphen - Exakta Benelux - Informatie voor media

Zutphen, 8 oktober 2010 - Op dinsdag 26 oktober 2010 houdt de rechtbank Zutphen voor de partijen, die aangeven nog gelden te goed te hebben van het voormalige bedrijf Exakta, een zgn. renvooizitting.

Vanaf 10.00 uur houdt de meervoudige civiele kamer van de rechtbank een comparitie in Theater en Congrescentrum `De Hanzehof' te Zutphen, Coehoornsingel 1. De rechtbank buigt zich dan over de ingediende vorderingen. De rechtbank heeft in een tussenvonnis besloten alle zaken tegelijkertijd en op één dag te behandelen.

Renvooizitting
De renvooizaak betreft een vordering die in het faillissement is ingediend bij de curator. In geval de curator zo'n vordering niet erkent, wordt deze claim door de rechter-commissaris in het faillissement verwezen naar de rechtbank. De rechtbank beoordeelt vervolgens of de vordering terecht of onterecht is ingediend. Zo'n procedure heet een renvooiprocedure (art. 122 Fw).

De `Exakta- procedures' lopen al enige tijd. Zowel de eisers als de curatoren hebben al een schriftelijke reactie gegeven. Nu is er door de rechtbank tegelijkertijd in alle zaken een mondelinge behandeling gepland. Daar kunnen eisers en curatoren hun standpunten nader toelichten, op elkaar reageren en vragen beantwoorden van de rechtbank. Daarna wordt er vonnis gewezen.

Achtergrond
Het gaat in deze zaak om groot aantal schuldeisers (ca. 160) die hebben deelgenomen aan een `Cash back'- actie van het bedrijf Exakta uit Winterswijk. Het bedrijf organiseerde in 1998 een geldterugactie bij de aankoop van kozijnen of een parketvloer. In januari 2006 is het bedrijf failliet verklaard en zijn de curatoren gestart met de afwikkeling van het faillissement.

De zitting is openbaar.


-------

Informatie voor de media
Aangezien dit een bijzondere zitting is, heeft de rechtbank besloten om vrijdag 15 oktober, van 11.00 - 12.00 uur, de media, die dit op prijs stellen, mondeling bij te praten. De persrechter staat de media graag te woord en zal het proces nader toelichten.

Voor meer informatie over deze informatiebijeenkomst en / of aanmelding kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, rechtbank Zutphen, telefoon (0575) 59 35 00 of via e-mail,
communicatie.zutphen@rechtspraak.nl. De rechtbank verzoekt u dit zo spoedig mogelijk te doen.

Zitting 26 oktober 2010
In de zittingszaal is een beperkt aantal plaatsen voor de media gereserveerd. Wilt u de zitting bezoeken op 26 oktober, dan kunt u zich per mail aanmelden. Journalisten, cameramensen, fotografen en rechtbanktekenaars kunnen zich tot en met vrijdag 23 oktober (uiterlijk 12.00 uur) aanmelden.
Aanmelding graag per e-mail (klik voor aanmelden) onder vermelding van:

- medium

- naam

- functie

- telefoonnummer

- mobiel telefoonnummer

- e-mail

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Communicatie rechtbank Zutphen
Telefoonnummer (0575) 59 35 00
E-mail-adres: communicatie.zutphen@rechtspraak.nl

Bron: Rechtbank Zutphen Datum actualiteit: 8 oktober 2010 Naar boven