Syntens

Elke euro die ondernemers investeren in de design levert ⬠1,20 op, zo blijkt uit recent onderzoek van de Rotterdam School of Management. Toch zijn nog te weinig MKB-ondernemers zich hiervan bewust. Om de samenwerking tussen ondernemers en ontwerpers te stimuleren organiseert Syntens tijdens het Design Forum op de Dutch Design Week de Very High Design Pressure Cooker(TM). Gedurende één uur worden ontwerpers en ondernemers uitgedaagd om een concept voor een nieuw product te ontwikkelen.

Op 26 oktober vindt op de Dutch Design Week in Eindhoven het Design Forum plaats, georganiseerd door Stichting Brabant Onderneemt. Als onderdeel daarvan organiseert Syntens de Very High Design Pressure Cooker(TM), een verkorte variant van de gewone Design Pressure Cooker(TM). Teams van ontwerpers en ondernemers gaan samen gedurende één uur aan de slag om voorstellen voor nieuwe producten of productverbeteringen te ontwikkelen. Hierbij kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van schetsen en tekeningen. (Creativi)Tijd staat tijdens deze Very High Design Pressure Cooker(TM) centraal. De teams strijden immers niet alleen tegen elkaar, maar ook tegen de klok. Het beste concept wordt beloond met de VHDPC Award 2010.

Methodiek
De Design Pressure Cooker(TM) is een succesvol instrument dat Syntens al jaren inzet om ondernemers de meerwaarde van design te laten ervaren. Hierbij wordt een ondernemer gedurende één dag aan een ontwerper gekoppeld. Het koppel gaat aan de slag met een vraag van de ondernemer op design gebied. Aan het eind van de dag liggen er concepten voor nieuwe of verbeterde producten. Deze dienen als basis voor daadwerkelijke productontwikkeling, welke samen met innovatie adviseurs van Syntens verder in gang kan worden gezet.

Succes
De effectiviteit van de Syntens Design Pressure Cooker(TM) is onlangs wetenschappelijk onderzocht door de Technische Universiteit Eindhoven en positief gebleken. Na deelname aan een Design Pressure Cooker(TM) heeft 88% van de deelnemers een positief beeld over de inzet van design. Ook is een aantal van de tijdens een Design Pressure Cooker(TM) ontwikkelde prototypen inmiddels al succesvol op de markt gebracht, kijk voor impressies op www.designpressurecooker.nl.

Aanmelden
Bent u geïnteresseerd in deelname aan het Design Forum en de Very High Design Pressure Cooker(TM)? Dan kunt u zich nog via internet aanmelden. Â

MKB Design.Brabant
De Very High Design Pressure Cooker(TM) wordt door Syntens georganiseerd in het kader van MKB Design.Brabant. Binnen dit project werken de Provincie Noord-Brabant, Syntens, de Brabantse Kamers van Koophandel, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en Design Connection Brainport samen om ondernemers te ondersteunen bij het implementeren van design bij hun bedrijfsactiviteiten. Ook tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven is MKB Design.Brabant prominent aanwezig. Voor meer informatie over bijeenkomsten en activiteiten, kijk op www.syntens.nl/ddw en www.mkbdesignbrabant.nl. De Dutch Design Week vindt plaats van 23 t/m 31 oktober in het Klokgebouw te Eindhoven.


---