IJssellandziekenhuis

Symposium "Opereren door een sleutelgat..?" en informatiemarkt polikliniek Nesselande op 26 oktober 2010

11 October 2010

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert de buitenpolikliniek van het IJsselland Ziekenhuis in Rotterdam Nesselande het symposium "Opereren via een sleutelgat." Op deze bijeenkomst vertellen drie artsen uit het IJsselland Ziekenhuis kort en pakkend over de toepassing van zogenoemde "sleutelgatoperaties" binnen hun specialisme.
Na het symposium vindt vanaf 21.00 uur aansluitend een informatiemarkt in de polikliniek plaats onder het genot van een hapje en drankje. Deze avond wordt georganiseerd voor iedereen die het onderwerp interessant vindt en hierover meer wil weten en voor iedereen die een keertje wil rondkijken op de polikliniek. Op de informatiemarkt kunnen bezoekers met hun vragen bij de artsen en medewerkers terecht. De buitenpolikliniek is gevestigd in het opvallende multifunctioneel centrum "De Kristal."

Chirurg P.A.R. de Rijcke, orthopedisch chirurg mw. S.C. Wiersma en gynaecoloog mw. N.A. Kianmanesh Rad zijn drie medisch specialisten in het IJsselland Ziekenhuis die ook een spreekuur hebben in de mooie buitenpolikliniek van het IJsselland Ziekenhuis. Tijdens het symposium vertellen zij hoe de "sleutelgatoperaties" binnen hun specialisme worden toegepast. Door de ontwikkeling van deze manier van opereren is een grote operatie vaak niet meer nodig. Ook kan naar binnen worden "gekeken" om een probleem of aandoening in kaart te brengen, zoals bij een kijkoperatie aan de knie.

Polikliniek informatiemarkt en gratis bloedglucosemeting Na het symposium zijn alle bezoekers van harte welkom voor een hapje en drankje in de polikliniek tijdens de informatiemarkt. Kijk zelf hoe het is om via een sleutelgat te opereren.
U kunt een kijkje nemen in de röntgen- en echokamer en in het laboratorium voor bloedafname. Hier kunt u uw bloed op glucose laten meten.
Medisch specialisten en medewerkers die een spreekuur in Nesselande verzorgen, laten u zien wat zij voor u kunnen betekenen, zoals de rookstoppolikliniek, urologie, neurologie, KNO, orthopedie, chirurgie en gynaecologie. Rond 10 uur wordt de avond afgerond.

Buitenpolikliniek: zorg dichtbij huis
De buitenpolikliniek van het IJsselland Ziekenhuis is gevestigd in Rotterdam Nesselande in centrum "De Kristal" waar ondermeer ook een gezondheidscentrum is gelokaliseerd.
Voor inwoners van de wijk Rotterdam Nesselande en de omliggende wijken en plaatsen betekent dit uitgebreide en kwalitatief goede medisch specialistische zorg dichtbij huis. Ook mensen van verder weg hebben de polikliniek inmiddels gevonden. De polikliniek in op 1 januari 2009 geopend.

Heeft u interesse?
Wanneer u belangstelling heeft, kunt u zich tot donderdag 21 oktober voor dit symposium aanmelden bij afdeling patiëntenvoorlichting, tel. 010 - 258 5137 (tussen 9.30 en 16.30 uur), aan de balie in de hal of via het formulier op de websites www.ysl.nl en Opens external link in new window www.buitenpoli.nl.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.


---