Gemeente Soest

Tentoonstelling Waterwerkers in milieucentrum de Kwekerij

15 oktober 2010

Van 26 oktober tot en met 15 december kunnen inwoners de interactieve tentoonstelling Waterwerkers bezoeken in milieucentrum de Kwekerij, Molenstraat 157 te Soest.

Alle aspecten en het belang van water komen aan de orde. Van grondwater, drinkwater tot en met grijs water en oppervlaktewater, elke stap in de waterkringloop wordt op begrijpelijke, aantrekkelijke wijze uitgebeeld en toegelicht.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van het milieucentrum: dinsdag tot en donderdag, van 13.00 - 16.30 uur.

Water is het goud van de toekomst. Energie wordt duurder, maar water ook. Wij hebben hier in Soest genoeg drinkwater, maar in grote delen van onze aarde is dat niet zo vanzelfsprekend.

Wij doen de kraan open en er is drinkwater. Het milieucentrum wil opnieuw aandacht besteden aan de waterkringloop en laten zien wat er allemaal vooraf gaat aan het opendraaien van een kraan en wat er gebeurt nadat de kraan weer is dichtgedraaid of de WC is doorgespoeld.

De tentoonstelling Waterwerkers loopt daarmee parallel aan de activiteiten die de gemeente Soest binnenkort start om tot een nieuw waterbeleidsplan te komen.

Natuur- en milieueducatie Soest (CNME de Kwekerij) heeft bij de tentoonstelling Waterwerkers ook een lesprogramma ontwikkeld voor kinderen van groep 5 tot en met 8 van het basisonderwijs.

De scholieren komen naar het milieucentrum om directeur Wildwater te helpen in zijn waterfabriek. De directeur zelf is van de trap gevallen en zijn assistent Drup is nu opgezadeld met het runnen van de waterfabriek. Dat gaat natuurlijk niet helemaal zoals het moet, dus wordt de hulp van de kinderen ingeroepen.

Aan het einde van het lesbezoek hebben de kinderen de waterfabriek gelukkig weer op gang gekregen! De basisschoolgroepen komen buiten de eerder genoemde openingstijden naar het milieucentrum de Kwekerij.