Gemeente Capelle a/d IJssel

Derde prik tegen baarmoederhalskanker

Dinsdag 26 oktober is de derde prikronde tegen baarmoederhalskanker voor meisjes uit Capelle aan den IJssel. De medewerkers van Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond vaccineren van 9.00 tot 12.00 uur in Sporthal Oostgaarde aan de Dakotaweg 261.

Dinsdag 26 oktober is de derde prikronde tegen baarmoederhalskanker voor meisjes uit Capelle aan den IJssel. De medewerkers van logo centrum jeugd en gezin rijnmond Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond vaccineren van 9.00 tot 12.00 uur in Sporthal Oostgaarde aan de Dakotaweg 261.

Drie prikken
De vaccinatie tegen baarmoederhalskanker bestaat uit drie prikken in de arm. Deze prikken beschermen meisjes op een veilige manier tegen een ernstige ziekte. Voor een zo goed mogelijke bescherming is het belangrijk dat meisjes alle drie de prikken halen. De eerste twee prikken zijn aangeboden in april en mei. In oktober en november is de derde prikronde. Meisjes, die zijn geboren in 1993 tot en met 1997, hebben hiervoor thuis een uitnodiging ontvangen.

In de regio Rotterdam-Rijnmond zijn ongeveer 20.000 meisjes uitgenodigd voor de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. Het CJG Rijnmond prikt op dertien locaties in de regio. Informatie over prikdata, -locaties en
-tijden staat in de brief die de meisjes hebben ontvangen en op www.cjgrijnmond.nl/hpv-vaccinatie.

Prik en bescherm
Op de website www.prikenbescherm.nl kunnen meisjes, ouders en andere geĂŻnteresseerden terecht voor alle inhoudelijke informatie over de vaccinatie. Op de website staan filmpjes van verschillende deskundigen en ouders en meisjes die de prik al dan niet hebben gehaald. Voor vragen kan men gratis bellen met 0800 - 301 80 51.